Iată cum trebuie să gătești broccoli și ce trebuie să faci pentru a-l depozita la congelator.
Broccoli se află printre cele mai folosite legume în mâncăruri, mai ales când vine vorba de aperitive, de fiecare dată fiind o sursă potrivită pentru vitamine și proteine de care ai nevoie. Fie că vorbim doar de ele, fie că le folosim în combinație cu alte legume, broccoli poate deveni garnitura principală pentru carnea preferată, indiferent care este aceasta, dar și pentru pește.
În cazul în care te-ai întrebat și tu cum trebuie să-l gătești corect, trebuie să știi că este foarte simplu să faci acest lucru, iar în doar 5 minute, leguma este gata preparată. Începe prin a îndepărta tija, însă poate fi folosită și aceasta, dacă este curățată de primul strat de coajă.
Ulterior, îndepărtează bucățile mari de broccoli de pe tijele mici, iar în acest timp vei pune o oală cu apă la fiert.
Cum să depozitezi broccoli în congelator
Citește și: Alimentația Corectă în Sezonul Rece: Ce să Mănânci pentru a Preveni Răceala
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Supă cremă de broccoli. Pentru mai multă textură crocantă, se poate servi și alături de crutoane!
Dacă vă doriți să păstrați broccoli cât mai mult timp și să îl congelați, puteți face acest lucru, la fel de ușor, desfăcând fiecare bucată de broccoli de pe tije, apoi adăugați-l în apă și fierbeți-le pentru 5 minute.
Uscați foarte bine bucățile în prosoape de hârtie, apoi puneți-le pe o tavă de plastic la congelator timp de o oră, pentru a deveni crocante. Ulterior, le puteți depozita în pungi de plastic cu sistem de închidere specială, pentru a le putea păstra la congelator până la șase luni. Astfel, de fiecare dată când vă doriți să vă bucurați de această legumă, o puteți scoate de la congelator și să o adăugați în mâncarea preferată.