Cum să gestionezi conflictul în relaţie. Sfaturi drept remediu

Cum sa gestionezi conflictul in relatie. Sfaturi drept remediu
Cum sa gestionezi conflictul in relatie. Sfaturi drept remediu

O relatie sanatoasa nu inseamna o relatie lipsita de conflict. Cand vorbim despre o relatie de cuplu evoluata, conflictele nu iau niciodata amploare.

Cum sa gestionezi conflictul in relatie. Sfaturi drept remediu. O relatie sanatoasa nu inseamna o relatie lipsita de conflict. Totusi, atunci cand vorbim despre o relatie de cuplu evoluata, conflictele nu iau niciodata amploare si nu se transforma in tensiune, acestea fiind gestionate cu multa rabdare, calm, tact, comunicare si negociere. Cand empatia guverneaza un cuplu, solutii se gasesc usor si micile sau chiar marile diferente dintre cei 2 se solutioneaza in mod constructiv.

Iata cateva idei de cum sa abordezi o situatie conflictuala:

Nu uita sa fii empatica

Inainte de orice, nu uita ca cearta pe care ai de gand sa o initiezi se intampla cu partenerul tau de viata. Acasa nu ar trebui sa fie un camp de batalie, ci un refugiu, un colt al vostru plin de liniste si iubire. Incearca sa empatizezi cu lucrurile pe care el le are de spus, sa asculti activ si concentreaza-te pe gasirea de solutii.

Cum sa gestionezi conflictul in relatie. Sfaturi drept remediu
Cum sa gestionezi conflictul in relatie. Sfaturi drept remediu[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Nu cauta sa castigi orice argument

Ce este mai important pentru tine? Sa ai liniste si intelegere in casa? Sau sa dovedesti ca ai dreptate mereu? Uneori poate ca ar trebui sa mai dai orgoliul la o parte. Nu te ajuta cu nimic.

Scopul vostru ar trebui sa fie unul comun si el nu este impotriva ta, ci alaturi de tine.

Concentreaza-te pe solutii

Orice conflict ar trebui stins dar, si mai important de atat, solutionat de asa natura incat sa nu se mai repete. Nu este ideal sa aveti de mai multe ori aceeasi discutie pe acelasi subiect. Daca vi se intampla asta, inseamna ca nu sunteti cu adevarat in cautare de solutii.

Comunica cu diplomatie

Un conflict nu inseamna ca ar trebui sa va aduceti reprosuri grele si cuvinte dure. Daca faceti asta, nu veti ajunge nicaieri. Fii atenta la felul in care transmit mesajul, astfel incat sa nu pui si mai multe paie pe foc.

Citeste si: Cel mai important ingredient al relaţiilor de succes



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Raluca Olaru, un vraci de “modă nouă”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies