Cum sa ii dai organismului tau boost-ul de energie de care are nevoie

Cum sa ii dai organismului tau boost-ul de energie de care are nevoie
Cum sa ii dai organismului tau boost-ul de energie de care are nevoie

Adevărul este că mulţi dintre noi ne confruntăm cu o permanentă nevoie de energie. De cele mai multe ori stilul nostru de viaţă este unul foarte alert, programul zilnic fiind foarte încărcat de activităţi, îndatoriri şi deadline-uri. De asemenea, în mod firesc, ne dorim să profităm de timpul liber pentru a face drumeţii sau pentru a ni-l petrece alături de familie sau de prieteni. Şi pentru că prea des ne simţim copleşiţi şi sleiţi de puteri, un boost de energie este oricând, în orice situaţie şi pentru pentru fiecare dintre noi un lucru mai mult decât necesar şi binevenit.

Astfel, ne-am gândit să trecem în revistă, pe puncte, câteva sfaturi uşor de pus în practică care te vor ajuta să te simţi plin de energie şi de vitalitate. Iată care sunt acestea:

1. Hidratează-te cu apă şi electroliţi       

Ştiai că unul dintre primele semne ale deshidratării este senzaţia de oboseală? Într-adevăr, hidratarea insuficientă a organismului poate fi motivul (sau unul dintre motivele) pentru care te simţi epuizat.

Iar explicaţia e simplă: corpurile noastre sunt alcătuite în cea mai mare parte din apă, iar consumul unei cantităţi insuficiente de lichide poate afecta în mod vizibil şi negativ metabolismul. Astfel, asigură-te că bei 2 litri de lichide zilnic, alegând între apă, limonadă, sucuri de legume sau apă de cocos, acestea (cu excepţia apei) conţinând şi electroliţii necesari pentru înlocuirea mineralelor pierdute în cazul efortului fizic.

2.

Elimină din alimentaţie produsele rafinate şi adoptă o dietă bogată în ingrediente naturale

Deşi carbohidraţii reprezintă un macronutrient necesar producerii de energie, carbohidraţii simpli din produsele rafinate (făină albă, zahăr, sirop de porumb) sunt responsabili pentru vlăguirea corpului de energie. Iar acest lucru se petrece din cauza faptului că aceştia sunt metabolizaţi foarte rapid, producând o creştere bruscă a nivelului de zahăr din sânge şi a secreţiei de insulină, fapt urmat de o scădere rapidă, după doar 1-2 ore, a glicemiei şi, implicit, a nivelului de energie a organismului.

De asemenea, elimină din dietă uleiurile rafinate bogate în Omega 6 şi foarte sărace în Omega 3 (ex: floarea soarelui, rapiţă) şi grăsimile hidrogenate, trans (ex: margarina), acestea fiind puternic inflamatorii şi dăunătoare sănătăţii, afectând inclusiv nivelul de energie. În schimb, adoptă o alimentaţie foarte bogată în fructe şi legume proaspete, conţinând produse de calitate, neprocesate şi cât mai naturale.     

3. Îmbunătăţeşte-ţi calitatea somnului

Deşi pentru cei care se confruntă cu anumite tulburări de somn acest lucru pare greu de realizat, în realitate există câteva lucruri pe care le poţi face, cu succes, în acest sens. Astfel, încearcă să respecţi un program de somn cât mai strict, orele ideale de odihnă fiind, conform ritmului circadian al organismului, între 22 şi 6. Lasă telefonul sau tableta departe şi elimină sursele de lumină, zgomot şi temperaturi excesive; de asemenea, nu consuma cofeina cu patru până la şase ore înainte de culcare (limitează consumul acesteia chiar şi pe parcursul zilei) şi nu fuma înainte de a merge

în pat sau dacă te trezeşti noaptea. În plus, limitează consumul de alcool şi mesele bogate caloric înainte de somn.

4. Fă mişcare

Poate părea paradoxal, dar dacă vrei să ai energie pentru a face sport, pentru a alerga sau pentru a merge în drumeţii trebuie mai întâi să faci mişcare. Chiar dacă iniţial ai impresia că îţi lipseşte energia necesară.

Începe cu plimbări scurte şi vei vedea că pe zi ce trece nivelul de energie creşte şi, de asemenea, dorinţa şi bucuria de a te mişca este din ce în ce mai mare. De asemenea, poţi încerca yoga sau meditaţia mindfulness, acestea dovedindu-se a fi extrem de eficiente în ceea ce priveşte echilibrarea şi resetarea organismului în parametrii optimi de funcţionare.

5. Consumă sucuri de legume, suplimente nutritive şi gustări energizante naturale

În completarea alimentaţiei despre care am vorbit puţin mai devreme este indicat să ai în vedere, în  scopul dobândirii şi menţinerii nivelului de energizare dorit, îmbogăţirea dietei prin consumarea sucurilor de legume proaspete (presate la rece), a unor suplimente (magneziu, vitamina B12, spirulina, ginseng, extract de cătină), precum şi a gustărilor energizante, bogate în proteine, carbohidraţi de calitate, vitamine şi minerale.  În acest sens, noi vă recomandăm o alternativă sănătoasă şi foarte gustoasă  la gustările obişnuite; este vorba de batoanele raw vegane Nakd, care reprezintă o opţiune foarte simplă şi la îndemână de a mânca alimente nutritive şi sănătoase, fără a face, însă, vreun compromis în ceea ce priveşte gustul.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Roxana Ciuhulescu piloteaza elicoptere in a saptea luna de sarcina

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies