Cum să îmbunătățești aspectul bucătăriei, fără prea mult efort

Cum să îmbunătățești aspectul bucătăriei, fără prea mult efort
Cum să îmbunătățești aspectul bucătăriei, fără prea mult efort

Află din rândurile de mai jos câteva sfaturi pentru a-ți îmbunătăți aspectul bucătăriei!

Bucătăria este cunoscută drept inima casei, fiind locul unde se pregătesc mese delicioase și se adună familia. Chiar dacă o renovare completă poate transforma acest spațiu într-unul modern, acest lucru nu este întotdeauna necesar. Află din rândurile următoare cum să oferi bucătăriei tale un nou aspect, fără a necesita eforturi mari sau cheltuieli majore!

Cum să îmbunătățești aspectul bucătăriei

Vopsește pereții

Citește și: Cum să îți amenajezi casa prietenoasă pentru copiii și totodată elegantă pentru adulți

Cum să îmbunătățești aspectul bucătăriei, fără prea mult efort[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greșeli în bucătărie pe care le poți îndrepta cu ajutorul unor ingrediente

Una dintre cele mai simple metode de a transforma aspectul bucătăriei este să aplici un nou strat de vopsea pe pereți. Nu trebuie să fii expertă pentru a face asta.

Culorile de alb sau gri deschis sunt alegeri excelente pentru a oferi o senzație de prospețime și curățenie. Aceste nuanțe vor face spațiul să pară mai luminos și mai aerisit.

Dacă preferi ceva mai cald, poți opta pentru tonuri pământii, precum verdele salvie sau bejul. Aceste culori inspirate din natură aduc o atmosferă relaxantă și confortabilă, potrivită pentru bucătărie. Alegerea culorilor este o modalitate simplă de a influența atmosfera generală a încăperii, fără a schimba mobilierul sau structura.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Adaugă tapet

Cum să îmbunătățești aspectul bucătăriei, fără prea mult efort[Sursa foto: freepik]

Dacă vrei să adaugi un element de interes vizual în bucătărie, tapetul este o opțiune excelentă. Acesta oferă textură și modele interesante care pot transforma complet un perete simplu. Tapetul poate fi aplicat pe un perete de accent, pe zona din spatele chiuvetei sau aragazului, sau chiar în interiorul dulapurilor cu uși de sticlă, pentru a crea un punct de atracție al bucătăriei.

Modelele florale, geometrice sau cu texturi subtile adaugă un strop de personalitate bucătăriei tale.

Îmbunătățește luminile

Cum să îmbunătățești aspectul bucătăriei, fără prea mult efort[Sursa foto: freepik]

Luminile din bucătărie joacă un rol important în atmosfera generală a bucătăriei. Dacă bucătăria este iluminată doar de o lumină ambientală, poți adăuga mai multe surse de lumină pentru a crea un efect rafinat. Spre exemplu, luminile sub dulapuri sunt perfecte pentru a pune în evidență anumite detalii arhitecturale sau pentru a crea o atmosferă plăcută seara.

De asemenea, poți instala corpuri de iluminat reglabile, becuri LED, pentru a controla intensitatea luminii în funcție de activitățile desfășurate. Mia mult decât atât, luminile suspendate deasupra blatului sau insulei din bucătărie sunt o alegere modernă și practică.

Îmbunătățește obiectele expuse

Cum să îmbunătățești aspectul bucătăriei, fără prea mult efort[Sursa foto: freepik]

Citește și: VIDEO| Criss este noua concurentă care a intrat în „Casa iubirii”! Cine este băiatul care i-a atras atenția- kanald.ro

Citește și: Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor- stirilekanald.ro

Săpunul de mâini sau cafeaua sunt lăsate la vedere pe blaturi, lucru care poate crea o senzație de dezordine. O soluție simplă și elegantă este să folosești recipiente decorative pentru aceste produse. Mai precis, poți transfera detergentul de vase într-un dozator elegant din sticlă sau metal, iar cafeaua o poți depozita într-un recipient frumos din ceramică sau inox. Astfel, aceste detalii aparent nesemnificative contribuie la un aspect general mai îngrijit și mai organizat al bucătăriei.

Vopsește dulapurile

Cum să îmbunătățești aspectul bucătăriei, fără prea mult efort[Sursa foto: freepik]

Dacă dulapurile din bucătărie arată uzate sau demodate, dar nu ești pregătit pentru o renovare completă, vopsirea acestora poate fi o soluție eficientă. O bucătărie albă este o opțiune clasică și elegantă, dar dacă îți dorești să adaugi un punct de atracție, poți opta pentru culori mai îndrăznețe, verde sau albastru marin. 

Creează un colț pentru cafea

Dacă ești un iubitor de cafea, poți dedica un colț din bucătărie acestui hobby, organizându-ți toate accesoriile necesare într-un mod atractiv și funcțional. Așadar, poți achiziționa un espressor, râșniță, cești sau capsule de cafea, iar toate aceste obiecte pot fi frumos organizate într-un singur loc.

De asemenea, poți folosi o tavă decorativă pentru a grupa toate articolele esențiale sau poți așeza cănile și alte accesorii pe o poliță deschisă. Un astfel de colț de cafea nu doar că îți va face diminețile mai plăcute, dar va adăuga și un element de interes vizual în bucătăria ta.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

6 rețete de sosuri pentru paste, inspirate din bucătăria italiană

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Drama neștiută a lui Tily Niculae! Fiica sa a suferit un accident vascular cerebral la 12 ani: ”A căzut în cadă”

Ministrul Muncii, anunț pentru pensionarele din țară! Ce perioadă nu se ia în calcul la stabilirea pensiei

În această seară, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D, Șevval sare în ajutorul familiei Eren

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies