Cum sa iti ajuti copilul să-și facă prieteni

Cum sa iti ajuti copilul să-și facă prieteni
Cum sa iti ajuti copilul să-și facă prieteni

Abilitatile sociale sunt extrem de importante in lumea in care traim si reprezinta un aspect pe care ar trebui sa il iei in considerare inca de la o varsta frageda.

Cum sa iti ajuti copilul să-și facă prieteni. Abilitatile sociale sunt extrem de importante in lumea in care traim si reprezinta un aspect pe care ar trebui sa il iei in considerare inca de la o varsta frageda. Unii copii sunt in mod natural mai usor adaptabili social decat altii, insa si acestia trebuie sa se familiarizeze cu abilitati de comunicare eficiente, care ar trebui dodandite inainte sa creasca. Afla cum iti poti ajuta copilul sa devina mai sociabil si sa isi contruiasca prietenii mai usor.

Incurajeaza contactul vizual

Invata-ti copilul concept legate de stima de sine si incredere de sine, incurajandu-l sa se uite in ochii persoanei cu care vorbeste. Vei promova astfel o comunicare eficienta si directa. Poti juca diverse jocuri cu el pe acest subiect si exersa in fiecare zi.

Cum sa iti ajuti copilul să-și facă prieteni
Cum sa iti ajuti copilul să-și facă prieteni[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Invata-l ce inseamna empatia

Empatia este secretul relationarii cu alte persoane, prin prisma intelegerii nevoilor acestora. Cand esti atent cu adevarat la interlocutorul tau si iei aminte la ceea ce simte, comunicarea cu acesta va deveni mult mai usoara.

Incurajeaza-l sa-si exprime sentimentele

Odata ce copilul tau a invatat cum sa identifice sentimentele, va trebui sa invete si cum sa le eprime si cum sa raspunda la diferite situatii.

In special copiii mai timizi au nevoie de suport in aceasta directive, primind un spatiu confortabil in care sa se exprime.

Explica-i importanta spatiului personal

Spatiul personal este un alt aspect pe care al tau copil ar trebui sa il deprinda. Informeaza-l astfel despre modalitatile adecvate de a comunica cu cineva in timpul diferitelor situatii sociale.

Citeste si: DESCOPERĂ: Mesaje de încurajare pentru copii la școală

Pregateste-l pentru abilitati sociale avansate

Odata ce copilul si-a insusit elementele de baza si a ajuns sa se exprime fara teama, va avea nevoie de indrumare astfel incat sa se descurce cu usurinta in situatii complexe. Prin urmare, expune-l la mijloace de comunicare eficiente, cum ar fi negocierea, solutionarea conflictelor, vorbitul in public. Ajuta-l sa se confrunte cu lumea reala in viitor.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies