Cum să îți decolorezi părul acasă. „S-ar putea să te trezești cu niște surprize”

cum sa iti decolorezi parul acasa
Cum să îți decolorezi părul acasă

Majoritatea femeilor s-au vopsit cel puțin o dată. Din diverse motive, multe persoane aleg să facă această schimbare acasă, fără a apela la ajutorul unui specialist

Cu toate acestea, dacă nu mergem la salon pentru a ne vopsi, trebuie să fim foarte atente la procesul de decolorare. Sorin Stratulat, unul dintre cei mai apreciați și renumiți hairstyliști din România, a explicat care sunt pașii care trebuie respectați, de ce trucuri avem nevoie, dar și care sunt riscurile acestei proceduri.

Care sunt riscurile decolorării acasă

par vopsit acasa
Ce recomandă Sorin Stratulat[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Accesorii pentru dormit care te vor ajuta să îți menții frumusețea

În cazul în care femeile își doresc o schimbare de look evidentă, în care părul să fie mult mai deschis decât culoarea naturală, au nevoie să își decoloreze părul. Decolorarea acasă are ca avantaje prețul mult mai mic decât la salon, dar și faptul că nu depinzi de programul saloanelor.

Cu toate acestea, procedura executată acasă are numeroase dezavantaje. Spre exemplu, rezultatul nu este întotdeauna ce ne-am dorit, deoarece este destul de dificil să acoperim toate zonele părului.

„Nu este neapărat sigur, dacă nu știi să folosești produsele corect, dacă nu ți-ai făcut un test de alergie, dacă nu ai grijă la aplicare, la timp și așa mai departe, s-ar putea să te trezești cu niște surprize, de la arsuri la pielea capului, până la un păr mai rupt sau decolorat inegal.”,

a explicat Sorin Stratulat.

Citeste si: Cu ce își vopsea părul Regina Elisabeta a II a. Monarhul britanic a renunțat la acest obicei în 1990

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ce produse sunt necesare pentru decolorarea acasă

sfaturi pentru decolorarea parului
Ce trebuie să știi atunci când îți decolorezi părul acasă[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Reguli pentru îngrijirea tenului. „Este foarte important ca o dată pe lună să îți faci un tratament profesional”

Sorin Stratulat a explicat că pentru o decolorare corectă, în propria locuință, avem nevoie de câteva produse esențiale. În primul rând, este necesar să achiziționați o pudră de decolorare și un oxidant. Acestea se vor amesteca și veți obține produsul pe care îl veți aplica pe scalp și pe lungimea firului de păr.

„Dacă decolorați și rădăcina, rugămintea mea e să nu folosiți oxidanți mai mari de 6%, pentru că sunt destul de periculos de utilizat acasă. Și sub nicio formă, niciodată, nu folosiți oxidant de 12% cu pudră pe rădăcină. Nu numai că te iriți și faci bube, dar poate să îți dea și sângele”, a sugerat hairstylistul.

Pentru procedură veți mai avea nevoie de un bol de plastic sau din sticlă, în niciun caz de unul metalic.

De asemenea, este necesar să aveți o pensulă specială pentru vopsit, clipsuri pentru separarea părului, o perie pentru descurcarea firelor de păr și o pelerină pentru protejarea hainelor, în timpul procedurii. Când ajungeți la secționarea părului, trebuie să aveți un piaptăn de plastic cu codiță, însă chiar și codița trebuie să fie de plastic, nu metalică.

„Vă recomand să începeți decolorarea din spate ” Sorin Stratulat, explicații pas cu pas

trucuri decolorare par
Care sunt trucurile pentru decolorarea părului[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum să faci o schimbare de look în 4 pași simpli

Sorin a declarat că persoanele cu piele sensibilă trebuie să fie foarte atente atunci când vine vorba de decolorat acasă.  De asemenea, specialistul a recomandat să încercați produsul în spatele urechii, înainte de a îl aplica pe scalp, pentru a vedea dacă sunteți alergică.

„Vă recomand să începeți decolorarea din spate, de la ceafă, nu din spate, unde este cald și unde acționează mult mai repede, toate lucrurile. Dacă aveți o piele sensibilă, sfatul meu este să luați o vaselină, sau o cremă extrem de grasă și să o aplicați foarte bine pe contur, pe urechi, în spatele urechii și pe toată ceafa, pentru că contactul dintre produsul de decolorare și pielea voastră nu o să fie cel mai vesel, dacă aveți pielea sensibilă.”, a declarat Sorin Stratulat.

Mai mult, Sorin a explicat că după ce se stă cu decolorantul minim 50 de minute, urmează faza în care părul trebuie clătit, iar apoi neutralizat cu șampon special. În cazul în care nu aveți un șampon neutralizator, puteți să apelați la trucuri cu ingrediente din casă.

„Amestecați apă cu oțet, puneți cam 200 ml de oțet la vreo 5 l de apă și clătiți-vă cu apa respectivă ”, a explicat specialistul.

 


Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Reguli pentru îngrijirea tenului. „Este foarte important ca o dată pe lună să îți faci un tratament profesional”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies