Cafeaua turcească a devenit celebră în toată lumea. Există însă câteva trucuri ca să o pregătești exact cum trebuie. În plus, cafeaua turcească se servește cu ciocolată, dar și cu apă.
Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial. Cea turcească se numără printre cele mai apreciate, iar noi vă învățăm cum să o preparați acasă, pentru a savura aroma inconfundabilă de pe meleagurile turcești.
Cafeaua turcească, un deliciu servit cu ciocolată
La prima vedere, oricine știe să facă o cafea delicioasă. Pui apă și cafea și gata, poți savura în liniște licoarea magică. Lucrurile nu sunt însă atât de simple. Contează foarte mult atât cantitatea de apă, cât și cea de cafea. În plus, modalitatea de preparare a cafelei face diferența.
Cafeaua la ibric a rămas în topul preferințelor, chiar și acum, în ciuda faptului că au apărut alte variante, mult mai moderne, de a prepara această băutură.
Pentru locuitorii din Țara Semilunei, prepararea acestei băuturi reprezintă, de fapt, un adevărat ritual. Întotdeauna cafeaua turcească se servește alături de un pahar de apă. Explicația este foarte simplă.
Înainte de a lua o gură de cafea, este indicat să beți apă, pentru a nu mai simți alte gusturi.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Un alt aspect important este acela că o cafea turcească, preparată ca la carte, este mult mai tare decât cafeaua normală.
Cea mai bună rețetă pentru cafeaua turcească
Ca să vă faceți acasă o cafea turcească, trebuie să urmați mai mulți pași. În primul rând, aveți grijă ce fel de cafea cumpărați. Ideal este să luați cafea boabe, pe care să o măcinați cât mai fin, chiar înainte de a o pregăti.
Doar așa, cafeaua își va păstra cu adevărat aroma și gustul. Iată ce ingrediente și ce cantități sunt necesare pentru a pregăti 3 cești de cafea turcească:
- 3 cești cu apă rece
- 3 linguri de cafea turcească
- 3 linguri de zahăr
Într-un ibric, puneți apa rece, împreună cu zahărul. Dacă vreți să beți cafeaua fără zahăr, puteți renunța fără probleme la acest ingredient. Dacă puneți zahăr, mai întâi îl amestecați bine cu apa și apoi puneți ibricul pe foc.
În momentul în care apa începe să fiarbă, adăugați cafeaua și mai lăsați pe aragaz, la foc mediu. Cafeaua trebuie fiartă pentru aproximativ 4 minute. După acest interval de timp, veți vedea că se va forma o spumă deasupra.
Luați cu o linguriță această spumă și puneți din ea, în mod egal, în fiecare ceașcă de cafea. După aceea, mai lăsați ibricul pe foc, până când cafeaua va fierbe. Turnați băutura în cești, dar doar jumătate din cantitate.
Puneți încă o dată cafeaua pe aragaz, mai lăsați-o încă 15 secunde și de-abia apoi veți umple ceștile.