Află cum poți prepara ceaiul de cimbru pentru a-i păstra proprietățile.
O cană cu ceai de cimbru conține fier, magneziu, calciu, mangan, potasiu, seleniu și crom, fiind un cocktail extraordinar de vitamine, de care corpul tău se va bucura la maxim.
Cimbrul sau Thymus vulgaris este o plantă care se usucă ușor și se poate păstra o perioadă lungă de timp în frigider. Trebuie doar să întindeți cimbrul pe o suprafață netedă și să îl lăsați la uscat timp de câteva zile. Ulterior, va trebui să îl depozitați într-un recipient închis ermetic.
Citeste si: Cum să îți faci ceai de soc pentru slăbit. Care sunt beneficiile socului
Cimbrul de grădină sau cimbrul mirositor este recomandat de specialiști în perioadele de dietă, fiind extrem de benefic după ce ați pierdut kilogramele în plus, întrucât vă va da un boost important de energie.
O cană de ceai de cimbru va înlocui cu succes ceașca de cafea, aducând în organismul tău o porție zdravănă de vitamine.
Ceaiurile vă pot ajuta să slăbiți în combinație cu un meniu alimentar echilibrat și sport regulat.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mihaela Bilic, nutriționist: „În niciun caz un ceai nu ne va rezolva problema de kilograme în plus. Ceaiul înseamnă mai ales acum pe căldură: hidratare, lucru care este foarte pozitiv și de dorit, înseamnă un efect al unor plante care chiar dacă nu este miraculos măcar la capitolul drenaj, eliminare de retenție de lichide poate ajuta, în niciun
Citeste si:|| NOTEAZĂ|| Dieta Rina ziua 4. Ce fructe ai voie să mănânci
Rețeta pentru ceai de cimbru. Cum se prepară corect pentru a avea efect maxim
- 3 tulpini de cimbru cu frunze proaspete sau 2 tulpini cu frunze uscate
- 250ml apa
- Un colt de lamaie sau zeama de lamaie
- Green sugar sau miere, după gust
Portii: 1 portie Timp total: 15 minute, Timp de infuzare : 10 minute
Citeste si: Totul despre sfecla roșie. Beneficii și contraindicații pentru organism
Mod de preparare
- Puneți apa într-un ibric și lăsați-o pe foc până fierbe
- Puneți cimbru într-o cană și adăugați apă fierbinte
- Acoperiți cana si lăsați la infuzat ceaiul timp de 10 minute, dacă ați folosit cimbru verde sau 7 minute dacă ați folosit o plantă uscată
- Îndepărtați tulpinile plantei și adăugati lămâie inainte de a consuma ceaiul
- Puteti indulci ceaiul cu o linguriță de green sugar sau puteți adăuga puțină miere, după ce acesta s-a răcit
* Ceaiul poate fi păstrat la frigider până la o săptămână
Citeste si:|| NOTEAZĂ|| Cât timp se fierbe lintea. Cum prepari cea mai gustoasă linte
Restricții și recomandări de administrare- ceai de cimbru
Femeilor însărcinate, persoanelor care suferă de boli cronice sau care iau anumite medicamente le este recomandat să discute cu medicul înainte de a consuma ceai de cimbru.
Deși efectele adverse nu sunt grave, în funcție de starea persoanei care consumă ceaiul, pot apărea simptome neplăcute.
Citeste si: Ce ar trebui să porţi la o nuntă (recomandări)
Ce spun specialiștii despre ceaiurile pentru slăbit
„Salut! E nebunie pe Internet cu ceaiurile astea care promit schimbări miraculoase când vine vorba de siluetă. Sunt influenceri care le promovează pe oriunde pot, chiar agresiv, iar prețurile ceaiurilor sunt ceva de speriat: unele pachete ajung la câteva sute de lei. Scumpe și inutile, spun medicii, pentru că n-o să te scape de kilograme așa cum ți se vinde ideea, adică rapid și într-un mod sănătos. Administrația Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite ale Americii spre exemplu nu recunoaște ceaiurile de slăbit ca fiind eficiente. Unele ceaiuri, într-adevăr, pot fi recomandate de medici, dar le poți găsi cu ușurință în orice magazin naturist sau farmacie la prețuri foarte mici”, spune Angela Carp.