Cum să îţi faci must, la tine acasă. Cea mai simplă reţetă pentru băutura preferată a românilor la început de toamnă

Cum să îţi faci must, la tine acasă. Cea mai simplă reţetă pentru băutura preferată a românilor la început de toamnă
Cum să îţi faci must, la tine acasă

Mustul este băutura preferată a românilor la început de toamnă. Iată cum puteți prepara această licoare la voi acasă, chiar dacă locuiți la bloc.

Nu există toamnă fără un pahar de must roșu, limpede și dulce. Încă de când eram mici, ne-am obișnuit cu această băutură, care, pe lângă faptul că este delicioasă, este și extrem de sănătoasă pentru organism. Mustul reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge, tratează constipația și ajută la buna funcționare a sistemului cardiovascular.

Cea mai simplă rețetă de must

Citeste si: Rețetă de caș cu must și nucă. “Vă învață mamaia, să faceți caș cu must!”

Cum să îţi faci must, la tine acasă[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Rețeta unei salate delicioase de vară. „O salată pe care o prepar aproape la ordinea zilei!”

Cei care au avut sau încă au bunici la țară știu cu siguranță cum se prepară mustul. Există câteva procedee specifice, pentru ca această băutură să iasă perfect, atât la gust, cât și în ceea ce privește consistența și culoarea.

Mustul trebuie să fie limpede, puțin acrișor și să fie roșu închis. Parcă v-am făcut poftă, nu-i așa?

Dacă nu aveți posibilitatea să faceți must la curte, nu vă supărați! Puteți consuma în continuare această băutură, chiar dacă locuiți la bloc. Iată cum se prepară mustul acasă:

În primul rând, mergeți să cumpărați struguri de la țărani. Aveți grijă să fie cât mai dulci.

Nu este nevoie ca ciorchinele sau boabele să fie cât mai mari. Nu asta este important atunci când preparați must.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Spălați foarte bine strugurii când ajungeți acasă și culegeți fiecare boabă în parte de pe ciorchine. După aceea, puneți toate bobițele într-un storcător de fructe.

Când ați terminat de stors strugurii, strecurați sucul printr-o sită cât mai fină.

La final, zeama rezultată nu trebuie să aibă sâmburi sau pielițe. După doar câteva ore, veți observa că sucul va începe să fermenteze puțin. În mai puțin de o săptămână, concentrația de alcool va ajunge la 4%.

Cum păstrezi mustul toată iarna

Citeste si: Cum se prepară corect murăturile. Ce sfaturi au bucătarii

Cum să îţi faci must, la tine acasă[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Rețeta celor mai buni castraveți murați. Trucul gospodinelor pricepute

Dacă vă doriți să beți must și peste câteva luni, există câteva procedee prin care îl puteți conserva, astfel încât să nu se transforme în vin. Prima metoda este una fără absolut niciun fel de conservant, deci 100% naturală.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Puneți mustul la fiert într-o oală. Veți observa că va face o spumă, pe care trebuie să o îndepărtați de fiecare dată cu o spumieră. După aproximativ o oră, luați oala de pe foc și turnați mustul, cât este fierbinte, în sticle. Capacele sticlelor trebuie să fie foarte bine închise. Înveliți sticlele cu prosoape, astfel încât să rămână la căldură până a doua zi.

O altă variantă prin care puteți conserva mustul este să folosiți aspirină.

Aveți nevoie de o tabletă de aspirină netamponată pentru fiecare litru de must. Puneți aspirinele într-un singur litru de must, imediat după ce a fost stors. După aceea, puneți-l la fiert. Când este gata, turnați-l peste restul sucului de struguri și amestecați bine.

Dacă vreți să folosiți conservant, mustul se va păstra pentru mai mult timp. Vă trebuie un gram de conservant pentru fiecare litru de must. Veți proceda ca și în cazul aspirinei. Puneți conservantul într-un singur litru de must și apoi puneți vasul pe foc. Când ajunge la temperatura de fierbere, luați-l de pe foc și turnați-l peste restul sucului de struguri.

Dacă este consumat în cantități moderate, mustul aduce foarte multe beneficii organismului. Este bogat în vitaminele A, B1, B2 și vitamina C și conține și minerale. Ajută la detoxifiere, combate retenția de apă și întărește sistemul imunitar.

Cum să îţi faci must, la tine acasă[Sursa foto: Shutterstock]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum se prepară corect murăturile. Ce sfaturi au bucătarii

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies