Dacă ești la început de drum și nu știi cum să-ți construiești un Curriculum Vitae, noi îți venim în ajutor
Indiferent că ești încă student sau abia ai ieșit de pe băncile școlii, îți trebuie un CV bine pus la punct pentru a-ți crește șansele de angajare.
Cum îți construiești un CV excelent?
Haide să vedem ce poți să treci în Curriculum Vitae chiar și atunci când ai foarte puțin de povestit despre parcursul tău profesional:
În primul rând, ar trebui să existe un paragraf de două până la patru propoziții în care să-ți expui obiectivul profesional și pașii pe care ți-ai propus să-i urmezi pentru a ajunge într-un anumit
Prima propoziție din CV ar trebui să includă nivelul profesional la care ești în prezent, dar și sarcinile pe care le-ai întreprins până acum.
A doua propoziție ar trebui să-ți scoată în evidență calitățile, în special pe cele care sunt potrivite pentru poziția la care aplici.
A treia propoziție, dar nu cea din urmă, relevă nivelul de studii pe care îi ai în prezent.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
De asemenea, CV-ul ar trebui să-ți scoată în evidență abilitățile pe care le deții, pentru a-i arăta angajatorului că nu îți este teamă să accepți orice fel de sarcină ți se va da.
Stagiile de practică, voluntariatul, meditațiile, dar și experiența de muncă pe timp de vară, îți vor aduce un plus atunci când îți vei căuta un loc de muncă.
În CV ar trebui trecute orice fel de realizări, premii sau diplome pentru ați îmbunătăți șansele de a fi sunat de către oamenii pe care îi cauți.
Limbile străine cunoscute sunt de asemenea un plus atunci când vorbim despre construirea unui Curriculum Vitae.
Orice fel de calificare ai obținut, ar trebui s-o evidențiezi, să povestești cât mai mult despre ea, pentru ca angajatorul să vadă că știi despre ce e vorba, dar și că-ți poți folosi toate atuurile la viitorul loc de muncă unde vei fi angajat.