În anotimpul rece, tenul nostru necesită o rutină de îngrijire mult mai complexă . Haideți să vedem cum ne putem hidrata tenul în sezonul rece, folosind doar ingrediente naturale.
Din păcate, iarna, tenul nostru are nevoie de o hidratare mult mai profundă decât în orice alt sezon deoarece vântul și frigul usucă fața foarte tare și, mai mult decât atât, putem dezvolta inclusiv senzația de usturime. Deși putem găsi în comerț foarte multe produse pentru hidratarea pielii, din cauza trecutului meu acneic, sunt adepta produselor naturale, așa că haideți să vedem cum ne hidratăm tenul în sezonul rece, folosind doar ingrediente naturale.
Citeste si: Cat de frumoasa e Andra fara machiaj! Cum isi intretine tenul
Cum să își hidratezi tenul în sezonul rece, folosind miere și iaurt
Mierea de albine este un aliment recomandat din varii motive. Nu doar că este antibacteriană, ajută la vindecarea rănilor și a arsuilor și poate preveni foarte multe boli, dar aceasta este recomandată și în tratamentele de înfrumusețare de foarte mult timp, deoarece este bogată în nutrienți și are un conținut bogat de vitamine, precum vitaminele B1, B2, A, C, și K.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Folosită în cadrul unei măști de față, aceasta va conferi elasticitate tenului, îl va face să pară mai ferm, mai luminos și va atenua ridurile prin stimualrea producției de colagen.
Mierea se combină cu iaurtul pentru că acidul lactic din acesta este un ingredient care exfoliază, hidratează și previne apariția ridurilor. Calciul prezent în ambele componente ale acestei măști ajută, prin prezența antioxidanților, la vindecarea pielii uscate, iar vitaminele de tip „B” din iaurt, mențin hidratarea tenului pe o perioadă îndelungată și protejează stratul epiderm de stresul înconjurător.Citeste si: Află cum îți poți proteja pielea în sezonul rece. Ce nu ai voie să faci
Această mască se prepară astfel: se amestecă o lingură mare de iaurt cu o linguriță de miere și opțional putem pune 2-3 picături de ulei de cocos sau măsline. Lăsăm să acționeze minimum 20 de minute, clătim doar cu apă și ulterior aplicăm un serum pentru menținerea hidratării. Cele bogate în acid hialuronic sunt recomandate mai ales iarna.
Cum să îți hidratezi tenul cu fulgi de ovăz
Ovăzul este un super-aliment benefic organismului din varii puncte de vedere. Pentru ten, combinăm o lingură de fulgi de ovăz, una de miere și un gălbenuș de ou, le amestecăm până se omogenizează ca o pastă și le întindem pe ten folosind o spatulă specială. După jumătate de oră masca se va clăti cu apă caldă, iar apoi vom da cu puțină apă rece pe ten pentru a închide porii și a bloca praful să intre.
Hidratarea tenului folosind...argilă!
Citeste si: Lifting facial ușor de suportat, pentru un spor de tinerețe de invidiat!
De obicei, argila este folosită pentru a elimina excesul de sebum de pe tenul gras. Dacă este combinată cu apă și/sau zeamă de lămâie, aceasta va usca foarte tare tenul, DAR dacă vom combina argila cu un morcov dat prin blender, atunci tenul nostru va fi luminos și hidratat. Folosită pe termen lung, datorită proprietăților din morcov, această mască va uniformiza culoarea tenului. Mai mult decât atât, dacă vom combina argila cu jumătate de avocado pasat, avem o super formulă antirid. Ambele ingredientă favorizează producția de colagen și sunt nemaipomenite pentru a hidrata tenul în profunzile, în timpul sezonului rece.