Cum să îți îngrijești corect tenul acneic

Cum să îți îngrijești corect tenul acneic

Cum să îți îngrijești corect tenul acneic

Sunt multe persoane care suferă de acnee, iar lupta cu această problemă nu este întotdeauna ușoară.

De multe ori, acneea îți poate afecta stima de sine, de aceea ar fi recomandat să o tratezi sau să încerci să o diminuezi dacă nu te simți confortabil. Mai jos vei găsi o listă cu pași pe care să-i respecți pentru a avea o rutină corectă de skincare.

Iată cele 6 lucruri de care să ții cont pentru a avea grijă de pielea ta!

1. Consultă un medic

În cazul în care suferi de acnee severă sau dacă acneea este persistentă, ar fi indicat să consulți un medic dermatolog pentru ca acesta să îți recomande ce ai nevoie pentru tipul tău de problemă. Există mai multe variante pe care le poți adopta în urma sfatului medical, precum tratamente cu laser, medicamente sau alte proceduri medicale. Cu ajutorul dermatologului poți trata direct problema, poți avea parte de un tratament personalizat, astfel încât să ameliorezi semnificativ semnele acneice.

2. Curăță bine pielea

Cel mai important pas pe care trebuie să îl faci în rutina de îngrijire a pielii este curățarea tenului. Alege un cleanser potrivit pentru tipul tău de ten, clătește apoi cu apă călduță și șterge fața de fiecare dată cu un prosop curat sau cu șervețele cosmetice pentru a nu o contamina cu bacterii.

3. Hidratează tenul

Următorul pas după curățare constă în hidratare. Alege produse care nu sunt pe bază de uleiuri, deoarece acestea vor bloca porii și vor agrava acneea. Caută produse care să nu încarce fața, să regleze sebumul și care să nu îți lase urme grase pe față. Pentru a folosi o gamă potrivită pentru aceste probleme cu pielea, ai putea apela la produsele acnemy de pe 24beauty.ro. Hidratarea vine și din interior, de aceea ar fi indicat să bei suficientă apă pe parcursul zilei.

4. Folosește protecție solară

Pentru a preveni urmele de îmbătrânire prematură folosește o cremă cu protecție solară indiferent de anotimp și de vremea de afară. Aplică uniform și nu uita și de zonele sensibile, precum gât, buze, urechi, iar în caz de nevoie ai putea să o reaplici.

5. Adoptă o alimentație sănătoasă

Alimentația sănătoasă are un rol benefic asupra aspectului pielii, dar și asupra întregului organism. Dacă eviți zahărul și alimentele procesate poți ajuta la diminuarea acneei. Poți reduce consumul de alimente care inflamează și astfel e posibil să ai un aspect mai plăcut al pielii și acneea să nu mai fie atât de pronunțată.

6. Ține cont de stres și odihnă

Stresul și lipsa de somn pot avea un impact negativ asupra aspectului pielii, de aceea ar trebui să ții cont și de aceste aspecte atunci când îți dorești o piele sănătoasă.

Cu ajutorul sfaturilor de mai sus poți ajunge să ai rezultate și un aspect plăcut al pielii. Chiar dacă de multe ori problemele cu acneea ajung să îți afecteze stima de sine și viața personală, trebuie să ai în vedere că sunt probleme temporare care nu te definesc și care nu ar trebui să îți afecteze părerea despre tine.

 

Sursă foto: pexels.com

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies