Cum să îți îngrijești părul dacă ai peste 50 de ani. Obține un păr sănătos și des folosind aceste trucuri

Cum să îți îngrijești părul dacă ai peste 50 de ani. Obține un păr sănătos și des folosind aceste trucuri
Cum să îți îngrijești părul dacă ai peste 50 de ani. Obține un păr sănătos și des folosind aceste trucuri

După vârsta de 50 de ani, atenția asupra scalpului trebuie să rămână constantă pentru a nu vă confrunta cu primele semne ale căderii părului.

Odată cu înaintarea în vârstă, parul începe să sufere anumite schimbări din cauze produselor de aranjare a părului sau din cauza vopselei. Iată câteva sfaturi utile pentru îngrijirea sporită a părului!

Citeste si: Cum să-ți protejezi pielea și părul în anotimpul ploios

Cum prevenim degradarea părului după 50 de ani

Primul lucru peste care nu trebuie să treceți cu vederea este să acordați mai multă atenție produselor utilizate.

Citiți de fiecare dată eticheta produsului înainte de achiziționare, identificând produse naturale care nu au conservanți. De asemenea, alegeți un șampon și un balsam care să corespundă tipului de păr pe care îl aveți.
Deseori, unele persoane trebuie să înțeleagă faptul că părul scurt nu este unica speranță. Într-adevăr, tunsorile scurte sunt la modă și se aranjează mai simplu decât cele lungi, dar acest lucru nu trebuie să împiedice purtarea unui păr de lungime medie sau lungă.

În ceea ce privește culoarea părului, o recomandare este să vă alegeți tehnici de vopsire moderne pentru a obține un rezultat plăcut. Totodată, luați în considerare că nuanțele de gri și de alb sunt la mare căutare în ultima vreme.

Modalități de îngrijire a parului după vârsta de 50 de ani

Primul truc este să nu abuzați de produsele de păr, mai exact, balsamul sau cremele de coafat.

Atenția trebuie sporită când clătiți șamponul, pentru a evita îngrășarea rădăcinilor. Pentru oferirea aspectului de volum părului vostru, este crucial să alegeți produsele cu ingrediente potrivite.

Cel de-al doilea truc recomandă să nu vă periați în mod excesiv, sau într-un mod agresiv pentru a nu deteriora firul de păr. De asemenea, alți factori asemănători care îl pot deteriora este utilizarea exagerată a instrumentelor de coafat cu căldură, cum ar fi feonul, placa sau  ondulatorul . În schimb, va puteți lăsa părul să se usuce în mod natural.

Puteți lua în considerare folosirea unor suplimente alimentare, ori măști de îngrijire și regenerare capilară. Există foarte multe tratamente menite să stopeze căderea părului.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Rutina de frumusețe pentru weekend. Îți va reîmprospăta tenul

Citeste si: Ce este pielea intolerantă și cum trebuie îngrijită? 3 recomandări

Cum ne ajută alimentația în menținerea unui păr sănătos

Sănătatea și menținerea părului depind, în mare măsură și de modul în care ne hrănim. Așadar, există câteva alimente care ajută la protejarea scalpului și la stoparea căderii părului.

Un prim exemplu este somonul, o sursă excelentă de proteine, acizi grași omega-3, toate fiind esențiale pentru sănătatea scalpului. Este bine de știut că lipsa de omega-3 poate duce la un scalp uscat și păr aspru.

O sursă excelentă de vitamina A, necesară pentru un scalp sănătos sunt  morcovii. Pe lângă faptul că sunt cunoscuți pentru menținerea vederii sănătoase, ei sunt cunoscuți și pentru vitaminele pe care le dețin.

Citeste si: Secrete de stil de la Adina Buzatu: „Haina nu-l face pe om, dar îl conturează!”

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Substanțe nutritive importante pentru părul sănătos sunt ouăle, fiind o sursă importantă de proteine, biotină și vitamina B-12.

Un efect care duce la căderea părului sunt deficiențele de zinc. Așadar, o sursă mare de zinc o putem lua din nuci, caju, nuci pecan și migdale. Nucile conțin, de asemenea, acizi grași omega-3 și acizi alfa-linoleici care acționează ca un balsam natural pentru păr. Un mineral care ajută la menținerea unui scalp sănătos îl putem găsi în nucile de Brazilia, care conțin seleniu.

Afinele ocupă primul loc ca acțiune antioxidantă. Antioxidanții din aceste fructe de pădure protejează părul împotriva îmbătrânirii premature, ca urmare a cantității importante de vitamina C pe care o conțin. Pentru o circulație sanguină normală a nivelului scalpului, cât și pentru susținerea activității micilor vase de sânge care hrănesc foliculii de păr, Vitamina C este esențială. O cantitate mică de Vitamina C în alimentația voastră poate duce la un par friabil.

Așadar, puteți avea un păr sănătos dacă includeți în dietă voastră anumite alimente care conțin proteine de calitate. 

Citeste si: 5 Trucuri pentru un păr cu mai mult volum. Vei atrage toate privirile

Citeste si: Pașii pentru un machiaj de zi cu zi. Mira: "Întotdeauna o să fiu de părere că simplu va câștiga și va triumfa."



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cum să ne spălăm corect pe cap? ,,Masează foarte bine pielea capului”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies