Află din rândurile de mai jos cum să îți îngrijești pielea pe timpul iernii!
Sezonul rece le dă mari bătăi de cap doamnelor și domnișoarelor atunci când vine vorba despre aspectul și sănătatea pielii. Din cauza temperaturilor scăzute, multe femei se confruntă piele uscată, mâncărimi și roșeață.
Efectele negative ale frigului asupra pielii
Din spusele specialistului, există câteva efecte negative ale frigului asupra pielii care nu trebuie trecute cu vederea. Mai precis, frigul usucă pielea, și provoacă, de cele mai multe ori, mâncărimi și roșeață, mai ales la trecerea de la frig la cald. Medicul a recomandat hidratarea pentru a preveni aceste probleme, nu doar la nivelul pielii, ci în general.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„Dacă știm cum să ne protejăm, nimic nu este periculos. Așa cum vara trebuie să avem grijă foarte mare la soare și să nu avem arsuri, să ne protejăm, la fel și iarna vine la pachet cu frig, vânt, căciulă, haine groase, fular, ceea ce nu este rău. Iar pielea noastră se usucă, se usucă foarte tare, apar acele mâncărimi la trecerea de la frig la cald, roșeață, mâncărime la nivelul picioarelor pentru că avem pantaloni groși, intrăm la cald, ne dezbrăcăm și începem să ne scărpinăm foarte tare.
Cum să îți îngrijești pielea în timpul sezonului rece
Pielea, părul și unghiile suferă destul de mult din cauza frigului, astfel că se recomandă purtarea hainelor groase din materiale precum bumbacul, lâna sau cașmirul pentru a evita iritarea pielii. Înainte de a îmbrăca aceste haine, este important ca femeile să se protejeze folosind creme hidratante și geluri de duș.
Dușurile trebuie făcute cu apă călduță, deoarece apa fierbinte usucă pielea. Scrub-urile nu trebuie făcute foarte des, pentru a evita ruperea barierei protectoare a pielii. După duș, pielea trebuie tapotată cu prosopul sau lăsată să se usuce într-un halat, iar apoi trebuie aplicată o cremă hidratantă, care să fie masată bine în piele.
Citește și: Viorel Lis, prima reacție după ce s-a scris că a MURIT. În ce ipostază l-a filmat Oana Lis- kanald.ro
Există și spray-uri hidratante, utile pentru persoanele care nu au răbdare să aplice creme. După aplicarea cremei, este bine să se aștepte pentru a intra corespunzător în piele.
„Aminteai de păr și de unghii. La fel, și părul și unghiile pot suferi din cauza frigului. Trebuie să avem câteva măsuri de protecție la nivelul pielii, trebuie să ne protejăm cu hăinuțe groase, dar din materiale blânde. De exemplu lâna, să nu o aplicăm direct pe piele, pentru că, după ce că avem factorii externi care sunt iritanți, mai venim și noi cu acel material care irită foarte tare. Un bumbăcel pe dedesubt nu ne strică, dar înainte să ne îmbrăcăm cu aceste hăinuțe trebuie să ne protejăm pielea, să avem o barieră protectoare. Și cum facem acest lucru? Prin cremele hidratante, gelurile de duș, după duș. Da, după duș, dușul să fie cu apă călduță, bineînțeles, pentru că apa fierbinte, la fel, usucă pielea. Nu trebuie să facem scrub-uri foarte des, pentru că, la fel, vin cu ruperea barierei protectoare și atunci pot apărea tot felul de eczeme. După ce am făcut dușul, ne tapotăm cu prosopul, nu facem ca ursul, să frecăm pielea. Ne tapotăm sau punem un halat care să absoarbă apa, după care aplicăm o cremă hidratantă. Cremă, cremă hidratantă, pe care o întindem și o masăm frumos pe piele. Există și spray-uri hidratante, mai ales domnii nu au răbdare să se ungă, să nu suporte, sunt persoane care nu suportă, și atunci au apărut tot felul de produse sub formă de spray și sunt foarte simple, se absorb foarte ușor în piele. Stăm un pic, nu ne punem imediat hăinuțele, gata, ne-am dat cu cremă, ne relaxăm un pic să intre în piele, după care ne îmbrăcăm. Când ieșim afară, trebuie să ne protejăm mâinile, avem o cremă hidratantă. Doamnele trebuie să știe acest lucru tot timpul la noi.”, a mai menționat specialista.