Cum să îți îngrijești tenul pe timpul verii

Cum să îți îngrijești tenul pe timpul verii
Cum să îți îngrijești tenul pe timpul verii

Vara poate fi un anotimp dăunător pentru tenul tău. Dacă ai un ten care se usucă ușor, ori care are tendințe de îngrășare, acest lucru poate fi problematic, mai ales vara.Ai un ten care se usucă ușor, soarele clar nu este cel mai bun camarad, pentru că îl va usca și mai tare, iar dacă ai un ten cu tendință de îngrașaren transpirația îl va face să se îngrașe și mai tare.

Fie că folosești machiaj sau nu, folosește înainte o cremă de față cu factor de protecție solară cel puțin 30. Esențial este să fie 50.

Abia după ce crema cu protecție solară a intrat în piele, poți aplica machiaj. Esențial ar fi să ai cu tine niște servețele absorbante. Ele te ajută să ștergi transpirația de pe față, fără mișcări care ar putea afecta tenul. Tamponează-ți fața cu un șervețel ori de câte ori simți că ai nevoie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Cum să aplici masca de față: ritualul pentru un ten proaspăt și luminos

Citeste si: Ponturi de înfrumuseţare de la frumoasa Inna! Vezi de ce produs este “dependentă”

Citeste si: Masca de față cu cafea te scapă de cearcăne

Cum să îți îngrijești tenul pe timpul verii

Dacă optezi pentru machiaj și în zilele caniculare, ideal ar fi să înlocuiești fondul de ten cu o cremă nuanțatoare, de tipul BB cream. Acest tip de cremă lasă tenul să respire, iar fața va căpăta un aspect mult mai natural.

Renunță la produsele de tip praf, fie că este vorba despre pudră, blush, iluminator sau fard, optează pentru produse cremă. Vara, astfel de produse sunt ideale, au un aspect mult mai natural și nu riști să rămâi cu fața pătată din cauza transpirației.
Dacă nu poți renunța la mascara, asigura-te că este waterproof.
Pentru a îndepărta mascara, folosește un demachiant pe bază de ulei, sau chiar ulei de cocos ori măsline.
Ori de câte ori ai ocazia, fă o infuzie. Infuziile sunt foarte benefice pentru detoxifierea tenului și împrospătarea lui.
Încercă să consumi multe fructe și legume în această perioadă, renunță la mâncărurile grele și la dulciuri. Consumă minim 2 litri de apă pe zi, ceaiuri reci neîndulcite, iaurt, fructe.
Foarte important să nu uiți să îți demachiezi tenul dimineața și seara cu apă micelară și să aplici o cremă gel hidratantă.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies