Cum sa iti intaresti imunitatea inainte sa vina frigul. Sfaturi importante care te vor ajuta sa treci cu bine peste iarna

Cum sa iti intaresti imunitatea inainte sa vina frigul. Sfaturi importante care te vor ajuta sa treci cu bine peste iarna
Cum sa iti intaresti imunitatea inainte sa vina frigul. Sfaturi importante care te vor ajuta sa treci cu bine peste iarna

Incheierea sezonului cald aduce cu sine sezonul virozelor si gripelor. Acum este momentul sa iti intaresti imunitatea si sa iti pregatesti organismul pentru a face fata frigului. Aerul devine mai rece si mai uscat, temperaturile scad gradual si vremea se poate schimba dramatic. Toate aceste modificari, desi normale toamna, pot avea consecinte negative asupra starii de sanatate, dar si asupra starii de spirit.

Iata cateva sfaturi importante, care te pot ajuta sa iti cresti imunitatea:

- Consumati lamai si limonada

Lamaile sunt fructul ideal pentru restabilirea echilibrului acid- alcalin. Consumarea de limonada sau adaugarea de suc de lamaie in ceai, salata sau alte feluri de mancare ajuta la imbunatatirea echilibrului intern al organismului.

- Profitati de tratamentele naturiste

Exista nenumarate suplimente pe baza de plante sau tincturi, care ofera un sprijin suplimentar organismului in acomodarea cu schimbarile de mediu.

- Odihniti-va suficient

Pentru a-si putea indeplini activitatile zilnice, adultii au nevoie de 6-10 ore de somn pe noapte. Specialistii au corelat somnul cu balanta nivelului hormonal (hormonii de crestere/hormonii de stres etc.), mentinerea unei greutati optime, gandirea lucida, imbunatatirea starii de spirit si sanatatea pielii.

- Consumati suficiente proteine

Proteinele reprezinta un element de baza in sanatatea organismului, mintii si sistemului imunitar. Dietele sarace in proteine contin, de regula, cantitati ridicate de carbohidrati, care sunt usor transformati in glucoza si cresc nivelul de zahar in sange, solicitand pancreasul si sistemul imunitar.

- Consumati suficiente lichide

Expertii sustin ca majoritatea durerilor de cap survin in prezenta unui consum insuficient de apa.

Durerea de cap si setea reprezinta semne ale deshidratarii.

- Reduceti consumul de zahar alb rafinat

Reducerea sau eliminarea zaharului alb rafinat din meniul zilnic va atrage cu sine o crestere a nivelului de energie, reducerea greutatii corporale, cresterea imunitatii si a abilitatii de concentrare/gandire.

Multi nutritionisti considera zaharul a fi un drog cu impact negativ puternic asupra organismului uman.

Totodata, este recomandata si evitarea indulcitorilor artificiali, considerati a fi chiar mai nocivi decat zaharul.

- Consumati portii mari de fructe si vegetale

Fructele si vegetalele au la baza nenumarate vitamine, minerale, fibre, enzime si antioxidanti, oferind un continut nutritional inegalabil.

Multe dintre vitamine, incluzand vitamina C, au efect antioxidant si protejeaza celulele- inclusiv pe cele ale sistemului imunitar- de degradarile provocate de toxine.

Produsele inchise la culoare (fructele de padure, nap, broccoli) sunt bogate in flavonoizi, polifenoli si alti antioxidanti.

- Petreceti timp afara, in frig

Mai mult de 90% din timp il petrecem in mediu inchis, inhaland aer filtrat si germenii altor persoane. Petrecerea de timp in mediul extern in perioadele reci stimuleaza glanda tiroida si intareste sistemul imunitar.

sursa: sfatulmedicului.ro



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce nu stiai despre ras! Cate calorii arzi cand razi?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies