Cum să îți menții dantura sănătoasă și strălucitoare

Cum să îți menții dantura sănătoasă și strălucitoare
Cum să îți menții dantura sănătoasă și strălucitoare

Cu toții ne dorim o dantură sănătoasă, însă foarte puțini au norocul de a se bucura de un zâmbet strălucitor doar cu o igienă orală riguroasă.

Iată ce poți face pentru a evita problemele dentare și a te bucura mereu de un zâmbet scos ca din reviste:

Controale regulate la medicul stomatolog

Vizitele periodice (o dată la 6 luni) la o clinica stomatologica sunt obligatorii pentru menținerea sănătății dinților. Dacă problemele sunt identificate timpuriu, ele vor fi soluționate mult mai rapid și cu costuri reduse. Chiar și dacă nu te confrunți cu carii, medicul stomatolog îți va recomanda anual detartraj și un periaj profesional al dinților – oricât de riguroasă ar fi igiena dentară, tartrul tot se poate depune, mai ales în zonele din spate, unde poziția dinților nu permite un periaj la fel de bun ca în cazul dinților frontali.

Controale periodice la medicul ortodont

Primul control ortodontic ar trebui să aibă loc la vârsta de 7 ani, însă nu este niciodată prea târziu să porți un aparat dentar pentru a avea o dantură sănătoasă. Medicul stomatolog îți poate recomanda la un moment dat un consult la un medic ortodont, mai ales dacă observă o aliniere anormală a dinților, o mușcătură incorectă sau alte probleme care țin de domeniul ortodontic. În urma unui astfel de consult, poate vei fi nevoit să porți un aparat dentar care îți va aduce zâmbetul la care visezi de mult și îți va corecta și problemele identificate.

Intervenții pentru îmbunătățirea aspectului dinților

Există și persoane care nu sunt mulțumite de aspectul dinților, chiar dacă aceștia sunt sănătoși, și ajung să opteze pentru tot felul de intervenții care să îmbunătățească estetica lor. Dacă culoarea dinților te nemulțumește, poți alege albirea dentară. Iar dacă forma dinților nu este pe placul tău, poți alege fatete dentare, cu mențiunea că aceasta este o intervenție ireversibilă – aplicarea fațetelor dentare se face după șlefuirea dinților, iar asta înseamnă că nu mai poți reveni mai dinții tăi naturali. Este o procedură nedureroasă, care îți poate aduce zâmbetul la care visezi, iar dacă ai grijă de fațete și respecți regulile de igienă primite de la medic, te vei bucura de ele mulți ani.

Așa că, dacă îți dorești o dantură sănătoasă și un zâmbet strălucitor, trebuie să urmezi o igienă orală corectă și să mergi periodic la medic proceduri de rutină sau pentru identificarea cariilor dentare încă dintr-un stadiu incipient. Din fericire, în ziua de astăzi, cabinetele stomatologice sunt mult mai bine echipate și dotate, iar tratamentele sunt confortabile și fără durere. Dacă ai frică de dentist, aceasta se va risipi după prima vizită la medic.

Curaj! Dinții tăi merită să fie sănătoși.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies