Deși poate că ești purtător ocazional de pălării, trebuie să știi faptul că acestea necesită o îngrijire aparte.
Întregul proces de curățare, atunci când vine vorba despre o pălărie, este unul atât pe simplu, însă pe atât de migălos, fiind nevoie să se țină cont de anumiți pași și indicații, astfel încât să nu îi fie deteriorat materialul, într-un mod sau altul.
Înainte de toate, trebuie să existe un proces de pre-curățare
Pentru a avea grijă de pălăria ta și a nu o deteriora, este important să o inspectezi înainte de curățare.
Citește și: Top 5 culori de genți care se potrivesc cu orice

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Top 4 cauze ale pielii obosite și cum să o remediezi
Proces de curățare propriu-zis
Pasul 1: Folosește bandă de ambalaj pentru scame
Primul pas în curățarea pălăriei tale este să îndepărtezi scamele și praful. Pentru a face asta, trebuie să iei o bandă de ambalaj, mai largă și să folosești partea lipicioasă.
Înfășoară banda în jurul pălăriei, astfel încât orice murdărie, praf, scame sau chiar păr de animale să se lipească de ea. În momentul în care scoți banda de pe pălărie, vei observa că aceasta este curată, fiind o metodă rapidă și eficientă de a-ți menține pălăria curată, mai des.Pasul 2: Curăță cu o pensulă
Dacă nu ai bandă de ambalaj sau preferi o metodă mai simplă, poți folosi o pensulă moale pentru a îndepărta praful sau murdăria de pe pălărie.
Pasul 3: Folosește șmirghel pentru pete
Dacă pălăria ta are pete mai adânci sau mai greu de îndepărtat, șmirghelul poate fi o soluție eficientă.

Pasul 4: Curățarea cu apă
În cazul în care pălăria este destul de murdară și alte metode nu au dat rezultate, poți încerca să o clătești cu apă. Deși majoritatea pălăriilor sunt impermeabile, este recomandat să le speli cu apă rece, nu fierbinte. Nu pune niciodată pălăria în mașina de spălat, deoarece poate să-și piardă forma. După ce o clătești bine, las-o să se usuce.
Pasul 5: Uscare și finisare
După ce ai curățat pălăria, las-o să se usuce, însă în mod natural, într-un loc răcoros și uscat. După ce s-a uscat complet, folosește din nou o perie moale pentru a îndepărta orice resturi rămase pe suprafața sa. Dacă vrei să adaugi un plus de îngrijire, poți utiliza puțin săpun delicat în apă atunci când o cureți. Nu uita, însă, să nu o usuci niciodată sub lumina directă a soarelui, deoarece aceasta poate deteriora materialul sau îi poate schimba culoarea. Cu acești pași simpli și eficienți, pălăria ta va arăta mereu ca nouă și va fi pregătită pentru a o purta.
