Iată în articolul de mai jos care sunt pașii principali pentru a-ți peria corect părul și de ce trebuie să ții cont dacă ai părul normal sau cu tendință de îngrășare.
Atunci când vine vorba despre frumusețea părului, trebuie să ținem cont de anumite aspecte. De la cât de des trebuie pieptănat ori periat părul și până la produsele care trebuie folosite pentru a avea un păr sănătos și strălucitor, așa cum vedem în reclamele de la TV.
Sănătatea părului pornește din interior, așadar, o alimentație echilibrată și bogată în vitamine ajută ca părul să își mențină strălucirea și forța, fie că ai 20 de ani sau ai 80 de ani.
În cazul în care ai părul mediu sau lung, este foarte important modul în care îți periezi părul. Specialistul în hair styling, Sorin Stratulat, a explicat pe contul său de Youtube cum se procedează corect în cazul perierii părului, precum și beneficii îți oferă un periaj corect.
Ce beneficii îți oferă un periaj corect
„Eu cred că frumusețea vine dinăuntru. Chiar dacă se manifestă în exterior și chiar dacă în prima fază noi apreciem frumusețea exterioară. Și cred că de foarte multe ori, din păcate, nu suntem crescuți și învățați să apreciem lucrurile la adevărata lor valoare. Cred că, de foarte multe ori suntem învățați să scoatem în evidență ce este mai puțin minunat la noi, să ne scoatem defectele în față. Mi-ar plăcea să vă vedeți și voi cum vă văd eu. Indiferent ce păr ai, ce culoare ai, cât de mult păr ai, cât de puțin păr ai, indiferent ce textură are, mi se pare foarte important să îl apreciezi și să te apreciezi așa cum ești. Și dacă cumva treci printr-o perioadă mai grea și părul tău nu este așa cum îți dorești și poate cade și poate ai probleme cu pielea capului, adu-ți aminte că totul este temporar. Și că, ceea ce este cel mai important, să învățăm să ne apreciem, să ne iubim și, de asemenea, la fel de important este să nu le facem viața celorlalți mai grea. Să avem cuvinte frumoase, să îi încurajăm și să fim alături de ei când trec prin perioade mai puțin faste. Asta așa, ca idee”, a început Sorin Stratulat videoclipul său, sfătuindu-le pe femei să fie mai blânde în situațiile mai grele prin care trec.
Cum să-ți periezi corect părul
Sorin Stratulat este de părere că cea mai potrivită metodă de a descurca părul este folosirea unei perii din păr natural sau combinată cu țepi de plastic, iar perierea se face diferit în funcție de structura părului, dar și dacă părul este normal sau cu tendință de îngrășare.
„Piaptăn sau perie, ce este mai bine? Eu sunt fan periere părului, vă spun de la început.
Citește și: Cum să dai volum părului tău. ,,Trebuie să fie proaspăt spălat”
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Așadar, v-aș sfătui să aveți acasă o perie bună de păr cu care să vă descurcați părul și părul ar trebui descurcat zilnic dacă ai un scalp normal. Dacă scalpul tău este cu tendințe de îngrășare, trebuie să piepteni de la urechi în jos ca să nu distribui sebumul pe toată lungimea firului de păr. De asemenea, aș zice să pieptănați părul înainte să vă spălați pe cap, chiar v-aș ruga să îl pieptănați și să îl descurcați părul înainte să vă spălați pe cap.
De asemenea, există wet brush, perii de folosire pe părul ud, la care v-aș sfătui să le folosiți atunci când ați aplicat tratamentul sau masca, tocmai pentru a descurca părul și în momentul în care are un produs de lubrifiere pe el.
Citește și: Ce să alegi între bigudiuri și clipsuri. „Oferă volumul pe rădăcină”
Îmi plac foarte mult periile din păr natural, deși nu este bine pentru animalele din care este recoltat părul respectiv. Există perii din acelea ovale cu țepi de mistreț, mi se par foarte bune. Și există și perii care au o combinație între țepi de mistreț și țepi de plastic. Dacă ai un păr care se descurcă mai greu, aceea ar fi o variantă mai potrivită”, a continuat Sorin Stratulat.
Citește și: Căderea părului: cauze potențiale și când să consultați un medic
Părul se descurcă înainte de spălat
„Cu pieptănul dacă doriți să vă pieptănați, aș zice să faceți asta la spălat dacă este un pieptăn cu dinții mari, eu îl folosesc doar când tund, adică întâi descurc părul cu o perie la spălat și la scaun, după care trebuie să trec și cu pieptănul, pentru a mă asigura că am descurcat foarte bine tot părul, astfel că atunci când încep să îl mișc ca să pot să îl tund să nu mi se încurce” a adăugat Sorin Stratulat.
Pieptenele se folosește în cazul unei coafuri
„Acesta este singurul moment în care folosesc pieptănul concret pentru păr. Mai folosesc un pieptăn cu codiță atunci când fac coafuri de ocazie, cocuri și așa mai departe. Mi se pare că părul trebuie pieptănat cu o perie, nu cu un pieptăn”, a mai dezvăluit Sorin Stratulat în filmulețul său.