Cum să îți refaci relația în 4 etape esențiale pentru o viață mai implinită

Cum repari o relație?
Cum repari o relație?

Relația ta nu mai este ca la început și vrei să faci ceva să o recapeți? Iată 4 etape esențiale pentru o viață împlinită

Dacă te afli aici, înseamnă că relația pe care o ai acum nu mai este la fel ca la început și îți dorești să faci ceva pentru a o putea salva. Nu știi exact ce se întâmplă între voi, însă, cu toate acestea, la sfârșitul zilei există lucruri pe care nu  reușiți să le discutați, iar zidul care s-a creat între voi nu vă duce decât spre despărțire. Dacă simți și tu că relația ta poate să ajungă într-un punct pe care nu ți-l dorești și ai vrea să repari ceva, iată 4 etape esențiale prin care poți să faci acest

lucru.

Angajamentul procesului de reparare

Citește și: 4 semne care iți pot arăta că mariajul tău s-a încheiat

4 etape prin care îți poți salva relația
4 etape prin care îți poți salva relația[Sursa foto: freepik]

Citește și: 9 semne care arată că partenerul tău va fi un tată cool

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Procesul de salvare într-o relație sau căsnicie necesită timp, deoarece trebuie să discutați ce anume nu funcționează între voi sau unde au apărut problemele în ultima perioadă. Trebuie să fiți conștienți și să înțelegeți, totodată, ce nu a mers bine, care sunt problemele pe care nu le-ați discutat, iar acum trebuie să fii capabil să îți exprimi eficient nevoile pe care le ai, dar să asculți și să înțelegi, totodată, care sunt și nevoile celui de lângă tine.

În momentul în care îți asumi că vrei să repar o relație, trebuie să fii conștient că acest lucru necesită timp, iar voi doi trebuie să fiți din ce în ce mai atenți la ce anume vă deranjează în ceea ce faceți de zi cu zi. Pentru a repara o relație, încercați să înlocuiți certurile care existau în viața voastră cu discuții mature, până când partenerul vostru înțelege exact ce anume vă doriți, așa că trebuie să fiți cât mai răbdător cu el.

Înțelegerea greutăților

Cum repari o relație?
Cum repari o relație?[Sursa foto: freepik]

În momentul în care înaintați  în relație sau în vârstă, apar și problemele care sunt legate de cuplu sau chiar și de fiecare persoană în parte. Problemele de la serviciu sau anumite lucruri pe care partenerul le face și de care nu sunteți mulțumiți, toate acestea duc la o supărare în viețile voastre. Acestea apar chiar și atunci când unul dintre voi se confruntă cu o problemă de sănătate, iar în aceste momente trebuie să primească înțelegere din partea partenerului, indiferent de natura situației.

Încercați să vă puneți în pielea celui de lângă voi și să empatizați cu el pentru a vedea cum este respectiva problemă din perspectiva acestuia.  Dacă omul de lângă tine va avea încredere că tu poți să înțelegi greutatea prin care trece, indiferent de care este aceasta, atunci relația dintre voi va fi bazată pe respect reciproc.

Nu juca pe victima

Cum repari o relație?
Cum repari o relație?[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pentru ca relația ta să ajungă în punctul dorit, un aspect foarte important este să nu jucați rolul victimei atunci când simțiți că nu sunteți  înțeles, auzit, validat s-au recunoscut. Nici să te învinovățești în fiecare zi nu este o soluție, deoarece tot ce se întâmplă într-o relație se împarte la doi. Nu trebuie să iei povara întregului mariaj pe umerii tăi și să începi să te desconsideri în fața partenerului tău sau invers, iar în momentul în care acesta nu înțelege exact ceea ce vrei să-i transmiți, continuă discuțiile și cu altă ocazie, într-o altfel de manieră,

deoarece modul în care ne exprimăm gândurile și problemele este, de asemenea, foarte important, ca totul să meargă bine în viețile noastre. Comunicarea este de fiecare dată cheia, așa că nu te da bătut și încearcă să construiești o conexiune mai profundă, bazată pe emoții, ca omul pe care l-ai ales să-ți fie alături.

Iartă rănile din trecut

4 etape prin care îți poți salva relația
4 etape prin care îți poți salva relația[Sursa foto: freepik]

Ultima, dar nu cea din urmă, este să vă iertați trecutul și partenerul vostru în anumite situații. Dacă va aflați în această relație și ați convenit amândoi să uitați anumite aspecte din trecut, nu reluați această discuție sau ceartă de fiecare dată când ceva intervine între voi. Dacă ai ales să ierți un anumit aspect, atunci trebuie să mergi mai departe și să conștientizezi că trecutul nu mai poate fi schimbat, însă prezentul depinde doar de voi, iar viitorul, de asemenea. Încearcă să îți ierți trecutul și rănile din el, mai ales atunci când vine vorba de anumite situații care ți s-au întâmplat în relații mai vechi și peste care nu ești capabil să treci. Dialogurile deschise cu oamenii de lângă voi vă vor ajuta să vă vindecați de anumite probleme care par că devin interminabile. Rănile de care tu nu te-ai vindecat încă pot face ca viața ta sentimentală din prezent să aibă de suferit, deoarece vei trăi mereu cu teama că ți se va întâmpla același lucru. Iartă și învață din toate momentele prin care ai trecut, iar dacă relația voastră este, într-adevăr, importantă pentru voi, atunci nu ezitați să luptați pentru ea și să lăsați orgoliile deoparte pentru ca totul să fie bine pe o perioadă lungă de timp. În momentul în care vă construiți o conexiune profundă, bazată pe încredere, nu veți mai fi vulnerabil la orice situație care apare între voi și veți putea să gestionați totul cu maturitate. Acestea sunt doar câteva etape prin care poți avea o viață mai împlinită, iar relația ta să poată fi ca la început, așa cum voi doi vă doriți. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

6 semne care îți arată clar că partenerul tău minte

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies