Cum să îți respecți mai mult propria persoană. 7 modalități pentru a obține mai mult respect față de sine

respectul de sine

respectul de sine

Află din acest articol cum te poți iubi mai mult și care sunt metodele prin care îți poți dezvolta aprecierea de sine

Pentru ca viața ta să fie mult mai bună, este esențial să te iubești. Este imposibil ca oamenii să te aprecieze, dacă tu nu o faci. Cu toate acestea, există unele persoane cărora le este dificil să ajungă la o acceptare a sinelui. Descoperă în rândurile de mai jos câteva metode prin care poți să te iubești mai mult.

1. Cunoașterea propriilor dorințe 

Citește și: Hobby-uri pentru femeile de 30 de ani. Activități educative care te vor ajuta să te dezvolți

respectul fata de propria persoana
Respectul față de propria persoană[Sursa foto: freepik]

Citește și: Exerciții care te vor ajuta să îți transformi relația într-una puternică

Unul dintre primii pași pentru a te respecta pe tine este acela de a cunoaște exact ceea ce îți dorești de la viață. Fiecare dintre noi avem aspirații și dorințe și ne ghidăm viața în funcție de acestea. Este important să faci ceea ce îți face plăcere în viață și să nu te lași manipulat de alte persoane.

2. Respectă-ți sentimentele 

cum sa te respecti
Cum să te respecți[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

În viața unui om există perioade mai bune și mai proaste. Este esențial să dai importanță sentimentelor tale și să fii sincer cu tine. Pentru a îți arăta dragostea față de propria persoană, prioritizează-ți mai întâi sentimentele tale și mai apoi pe ale celorlalți.

Spre exemplu, dacă starea ta este una proastă sau te simți obosită, iar prietena cea mai bună te cheamă la o petrecere, analizează mai întâi dacă tu te vei simți în regulă la acel eveniment și mai apoi oferă un răspuns.

3. Învață să spui „nu”

Din prea multă grijă față de ceilalți, foarte multe persoane ajung să își neglijeze propria persoană.

A spune „nu” atunci când simți să o faci este una dintre cele mai eficiente forme de respect față de sine. A spune „nu” nu este egoist sau nepoliticos, este despre a stabili niște limite necesare pentru o viață echilibrată.

4. Respectă-ți corpul și ai grijă de acesta

Dacă tu nu ai grijă de tine și nu te respecți, ceilalți nu au cum să o facă.

Iubirea de sine pleacă în primul rând de la fapte și de la cum îți tratezi corpul. Multe persoane consideră că a te iubi înseamnă a îți oferi recompense: fie o prăjitură, fie un pahar de prosecco. Totuși, acesta nu este respect față de sine, deoarece nu îi oferi corpului tău ceva sănătos. Învață să ai un stil de viață echilibrat și să îți respecți corpul prin sport și alimentație sănătoasă.
De asemenea, nu uita să ai grijă de părul, unghiile și tenul tău, pentru a te simți și mai bine în pielea ta.

5. Alege-ți cu atenție partenerul de viață

stima de sine
stima de sine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...- stirilekanald.ro

 Femeile care stau în relații abuzive sau care aleg să își petreacă timpul cu bărbați care nu le respectă, sunt femei care nu știu să își cultive iubirea față de sine. În momentul în care te respecți, nu îți dai voie să fii înconjurat de oameni care nu te tratează așa cum meriți. Așadar, este esențial să ai lângă tine un partener de viață iubitor, atent și care în primul rând te respectă necondiționat.

6. Nu renunța la opiniile tale

Este normal să fim diferiți și să avem percepții diferite asupra diferitor idei sau concepte. De multe ori, în momentul în care se dezbate un subiect în familie, la locul de muncă sau în cercul de prieteni, tindem să ne schimbăm opiniile, pentru a fi în rând cu restul. Să ai curajul să îți susții părerile, fără să îți fie teamă de judecata celorlalți, este cu siguranță o formă de respect față de propria persoană.

7. Renunță la oamenii toxici din viața ta

O persoană toxică nu este una care te-a trădat neapărat sau care ți-a făcut un rău, ci este și o persoană care nu îți aduce un plus valoare în viața ta. Este o formă de respect de sine să renunți la oamenii care aduc negativitate în viața ta, de la care nu înveți nimic și cu care nu îți face o deosebită plăcere să stai.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

 



Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

Depășește dorul: 8 Pași practici pentru a merge mai departe și a găsi pacea interioară

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Răzbunarea unui student din Constanţa. Și-a incendiat profesorul pentru nota primită la examen. Care este starea dascălului

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi pândește, din cauza bacteriei descoperită în aer


Cookies