Ca o alternativa la masa de Craciun traditionala, cu feluri de mancare foarte gustoase, dar care, de multe ori, creeaza dificultati de digestie, Anca Alungulesei, specialist in deserturi raw-vegane si expert in nutritie, propune un meniu de Craciun raw vegan de cinci stele!
Icre din caju, lapte vegetal, ceapa si condimente, salata de boeuf cu toate ingredientele traditionale, insa fara carne si cu maioneza de caju, dar si chiftelute raw vegane din seminte de floarea soarelui, seminte de canepa, rosii, usturoi si condimente se pot afla pe masa celor care opteaza pentru preparate de Craciun netratate termic si fara ingrediente de origine animala.
“Piesele de rezistenta” care nu lipsesc de pe aproape nici o masa in ziua de Craciun sunt bineinteles sarmalele si cozonacii.
Sarmalutele din nuci, seminte de floarea soarelui, morcov, ceapa, hrisca, condimente, varza murata si sos de rosii satisfac gustul oricarui gurmand, iar cozonacul foarte gustos din fulgi de ovaz, curmale, smochine, nuci, cacao, miere si mirodenii poate fi mancat fara grija unei indigestii sau a kilogramelor acumulate in exces dupa sarbatorile de iarna.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro