Potrivit nutritionistilor, dupa sarbatori, oamenii se ingrasa intre 2 si 4 kg de aceea este foarte importanta divizarea meniului pe mese distantate in timp la cel putin o ora.
„Trebuie sa se urmareasca aromele si calitatea alimentelor si nu obtinerea unui stomac plin, evitarea alimentelor grase si prajite, precum si a sosurilor grele (chiar si in salate) si preferarea preparatelor pe baza de pui, curcan si peste si a legumelor si fructelor proaspete bogate in fibre (consumate disociat)”, spune nutritionistul Lygia Alexandrescu, pentru agerpres.ro.
Lygia Alexandrescu recomanda limitarea alimentelor care favorizeaza indigestia — suc de portocale sau de rosii, condimentele in exces si, in general, alimentele acide. Mestecarea suficienta a alimentelor combate de asemenea tulburarile gastrointestinale, apa trebuie consumata pe tot parcursul mesei in cantitati mici si dese pentru a mentine sistemul digestiv activ si pentru a evita deshidratarea (care incetineste metabolismul), evitarea bauturilor carbogazoase dulci in timpul mesei si chiar dupa masa, pentru a limita balonarea, completeaza nutritionistul.
„Alcoolul —Vinul rosu este bautura sezonului si trebuie consumat cat mai natural, fara aditivi (pentru a evita migrenele) si de asemenea nu trebuie uitat ca beneficiile sale scad cu cresterea cantitatii consumate. Vodca este alcool pur si care prin metabolizare se transforma in compusi toxici, deci trebuie monitorizata cu atentie cantitatea consumata”, a punctat nutritionistul Lygia Alexandrescu.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro