Contrar credintelor populare, cartofii nu ingrasa. Ba chiar sunt o sursa excelenta de nutrienti si minerale alcaline, la fel ca varza.
Conf. Dr. Ion Daniel, medic primar chirurg: „Prajeala in sine este un proces care genereaza astfel de substante cancerigene iar asociere cu carnea este nepotrivita.”
Cartoful contine glico-alcaloizi. Gatitul la temperaturi de peste 170- cum se produc la prajire- distruge partial acest substanta, care devine toxica. Dar cartoful fiert sau copt devine un aliment obligatoriu in perioade in care consumati multe produse din carne.
Singura regula este ca acest aliment-minune sa NU fie consumat alaturi de carne, ci intr-o masa separata. Care ar fi explicatia? Carnea produce un mediu acid – ne referim la sange si limfa. Pe de alta parte, cartoful mancat dimineata, intr-o salata cu legume spre exemplu, are un puternic efect alcalinizant. Si este obligatoriu, in aceasta perioada, tocmai pentru echilibru.
Sursa
Conf.
Dr. Ion Daniel, medic primar chirurg: „Prajeala in sine este un proces care genereaza astfel de substante cancerigene iar asociere cu carnea este nepotrivita.”
Cartoful contine glico-alcaloizi. Gatitul la temperaturi de peste 170- cum se produc la prajire- distruge partial acest substanta, care devine toxica. Dar cartoful fiert sau copt devine un aliment obligatoriu in perioade in care consumati multe produse din carne.
Singura regula este ca acest aliment-minune sa NU fie consumat alaturi de carne, ci intr-o masa separata.
Care ar fi explicatia? Carnea produce un mediu acid – ne referim la sange si limfa. Pe de alta parte, cartoful mancat dimineata, intr-o salata cu legume spre exemplu, are un puternic efect alcalinizant. Si este obligatoriu, in aceasta perioada, tocmai pentru echilibru.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro