Gheata pusa in vin se topeste, iar botezul este inevitabil. Insa vinurile albe se beau reci, cum este si cazul sampaniei, dar nu pot fi tinute in congelator.
Pentru ca vinul sa fie servit rece, sticla este tinuta la frigider. Spre deosebire de cel rosu, care se serveste la temperatura camerei, vinul alb se toarna in cantitati mici in pahar pentru a nu se incalzi, iar paharul trebuie tinut intotdeauna de picior, nu de cupa. Lucru pe care il stie orice cunoscator.
Exista insa si o modalitate de a mentine rece vinul fara sa i se adauge cuburi de gheata: boabele de struguri.
Cand se serveste vinul, boabele se pun direct inghetate in pahar. Acestea vor mentine vinul rece si vor avea pe deasupra un aspect frumos. Si apoi se poate face ca in cazul maslinei care decoreaza un pahar de Martini dry... se pot manca. Insa numai dupa ce s-a baut tot lichidul din pahar si dupa ce boabele s-au dezghetat.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro