Cum sa mirosi frumos in zona intima

Cum sa mirosi frumos in zona intima
Cum sa mirosi frumos in zona intima

Nu e femeie care sa nu se fi confruntat macar odata cu un miros neplacut in zona genitala. Pe langa mirosul specific, la parter se poate inrautati situatia si sa apara mirosuri "grele".

Acestea sunt semne ca e o problema ce trebuie rezolvata urgent.
Mirosul poate varia in functie de ciclul menstrual si devine mai intens dupa un contact intim sau masturbare sau dupa o transpiratie abundenta. Desi pare tentant, nu incerca sa faci dusuri intime sau sa folosesti produse cosmetice intime pentru ca acestea irita zona si, in loc sa rezolvi problema, iti creezi si mai multe.

Tulburarile de miros

Ca sa nu ai probleme cu mirosul, igiena este de baza.

Zona intima reprezinta un ecosistem foarte bine pus la punct si orice dezechilibru il poate modifica. Sapunurile antibacteriene, baile fierbinti, parfumurile, lotiunile intime, mersul la piscina si chiar tampoanele igienice pot strica echilibrul delicat al zonei genitale. Schimbarea lenjeriei intime si spalarea doar cu apa calduta sunt suficiente pentru igiena intima. Mai pot ajuta baile caldute in care ai adaugat doua-trei cesti de otet din cidru de mere. Acesta va echilibra aciditatea de la nivelul florei vaginale si va lupta cu toxinele care cauzeaza infectia.

De asemenea, este indicat sa schimbi tampoanele igienice la fiecare 4-8 ore, in timpul menstruatiei.

sursa:sfatulparintilor.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Cristina Șișcanu, declarații controversate despre relațiile de prietenie. De ce le compară cu relația de cuplu. „Este foarte important ca cei cu care împart timpul meu să fie oameni de calitate sufletească. ”

Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies