Fără să realizăm, facem anumite greșeli care dăunează pielii. Însă știați care sunt acestea?
Aflați din rândurile următoare, care sunt greșelile pe care le faceți, astfel încât pielea are de suferit mai mult decât credeți, dar și cum le puteți evita.
5 greșeli care duc la o piele nefericită
1. Atingi fața prea des
Mâinile tale intră în contact zilnic cu multe obiecte, de la alimente și telecomenzi TV, la mânere de uși, animale de companie și alte suprafețe murdare. Chiar dacă te speli pe mâini, unele bacterii și germeni rămân și ajung pe piele atunci când îți atingi fața. Dacă ai pielea predispusă la acnee, acest lucru poate cauza erupții frecvente și iritații. De asemenea, s-ar putea să simți impulsul de a apăsa pe coșuri sau puncte negre, dar acest lucru poate lăsa cicatrici permanente de fiecare dată.
Citește și: Îngrijirea ochelarilor: Cum să îți păstrezi lentilele și ramele în stare perfectă
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
2. Supra-exfoliere
Există multă confuzie în legătură cu exfolianții. Este adevărat că exfolierea este importantă pentru îngrijirea pielii. Aceasta ajută la îndepărtarea celulelor moarte și la deschiderea porilor, contribuind astfel la regenerarea celulară. Totuși, ar trebui să exfoliezi pielea doar 1-2 ori pe săptămână pentru a evita acumularea de impurități. Exfolierea prea frecventă poate duce la îndepărtarea barierei naturale a pielii, lăsând-o sensibilă, iritată și uscată. Reconstruirea acestei bariere de protecție necesită timp și răbdare, așa că cel mai bine este să eviți exfolierea excesivă.
Dacă dorești să exfoliezi fața mai des pentru a menține strălucirea pielii, există o alternativă! Poți folosi un tampon de față foarte delicat, realizat din fibre naturale de bambus. Practic, se simte ca un masaj ușor pe piele și este extrem de simplu de utilizat, trebuie doar să-l înmoi în apă timp de câteva minute și e gata de folosit! Este plăcut de utilizat, benefic pentru piele și, în plus, este o opțiune ecologică.
3. Alegeri nefericite de stil de viață= piele nefericită
Alegerile noastre de stil de viață au un impact semnificativ asupra stării pielii. Factori precum fumatul, deshidratarea, lipsa somnului, consumul excesiv de cofeină și alcool pot afecta negativ pielea. De asemenea, o dietă nesănătoasă și dezechilibrată contribuie la problemele pielii. Deși poate fi tentant să consumi alimente grase, procesate și dulci, eliminarea completă a acestora din dietă va aduce cu siguranță îmbunătățiri vizibile ale pielii tale! În plus, exercițiile fizice sunt excelente pentru piele. Transpirația ajută la curățarea porilor și la menținerea unei pielii mai sănătoase.
4. Bazându-te pe șervețele de machiaj pentru a-ți îndepărta machiajul
Deși șervețelele demachiante sunt foarte convenabile, ele pot irita pielea. Este adevărat că sunt utile, mai ales când ești în călătorie sau ești prea obosită după o zi lungă și vrei să îți îndepărtezi machiajul rapid. Cu toate acestea, șervețelele demachiante pot lăsa pe piele reziduuri de substanțe chimice, murdărie și resturi de machiaj, ceea ce le face mai puțin eficiente. Dacă te confrunți cu probleme ale pielii, este important să folosești un demachiant blând pentru a curăța temeinic fața și a elimina produsele reziduale.
5. Nu-ți schimbi fețele de pernă în mod regulat
Dacă ai probleme cu pielea, este posibil ca unele aspecte să fie neglijate. Sebumul, murdăria și praful se acumulează rapid pe fețele de pernă, așa că este important să le schimbi regulat, preferabil în fiecare zi, mai ales dacă te confrunți cu acnee sau erupții. În plus, ar fi util să înlocuiești husele de pernă din bumbac cu unele din mătase sau satin, deoarece fibrele aspre ale bumbacului nu sunt cele mai prietenoase cu pielea sensibilă sau reactivă.
Îngrijirea pielii este la fel de importantă ca și îngrijirea minții și a corpului tău. Pentru a îmbunătăți starea pielii, este esențial să urmezi un regim adecvat de îngrijire și să folosești produsele potrivite pentru tipul tău de piele. Eliminând obiceiurile dăunătoare și făcând aceste ajustări, pielea ta va deveni cu siguranță mai fericită și mai sănătoasă.