Dacă aveți mâncare în plus și nu știți ce să faceți cu ea, ei bine, este foarte important să nu o rispiți, iar mai jos veți afla cum!
Nutriționistul Cristi Mărgărit, a vorbit, în cadrul emisiunii „Teo Show” difuzată pe postul de televiziune Kanal D despre cum să nu risipiți mâncarea. Iată ce puteți face cu alimentele rămase, în loc să le aruncați la gunoi!
Citește și: Care sunt legumele care îți pun în pericol silueta?
Citește și: Sfaturi pentru masa de Crăciun
Cum să nu mai risipiți mâncarea
Nutriționistul Cristi Mărgărit a spus că trebuie să fim foarte atenți la termenul de expirare al alimentelo r comparat cu starea reală a alimentului respectiv, deoarece, de cele mai multe ori, dacă sunt
La noi în țară există cauza culturală în care oamenii cumpără mult și foarte puțin calitativ, iar oamenii ar trebui să se orienteze către puțin și mai de calitate. În așa fel nu își vor cheltui toți banii și vor avea o alimentație mult mai sănătoasă.
„În primul rând ar trebui să fim foarte atenți la termenul de expirare al alimentelor comparat cu starea reală a alimentului respectiv pentru că de multe ori dacă sunt păstrate în condiții bune țin mult peste
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Un alt lucru important este să începem să împărțim mâncarea în plus, decât să o aruncăm și se recomandă să avem o listă de cumpărături în care să îmbinăm ce ne place cu ce trebuie și cu ce ne permitem.
„Ar trebui să începem să împărțim mâncarea în plus în loc să o aruncăm. Este recomandat să avem o listă de cumpărături în care să îmbinăm ce ne place cu ce trebuie și cu ce ne permitem. Aici este foarte important ca pe lista de cumpărături să avem fructele și legumele de sezon. Ar urma aici depozitarea corectă a alimentelor”, a mai spus el.
Citește și: Când nu trebuie să consumi apă. „Sunt momente în viață când dacă bei apă îți faci mai mult rău ”
Citește și: De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine
Ce a mai spus nutriționistul
În ziua de astăzi există frigidere moderne, care au compartimente diferite pentru alimente, iar atunci când mergem la cumpărături ar fi indicat să avem cu noi o sacoșă frigorifică pentru a transporta corect alimentele.
Este important să folosim toate părțile unui aliment pentru a nu arunca nimic, de exemplu, în momentul în care cumpărăm broccoli, în loc să aruncăm cotoarele, am putea să facem din ele o supă cremă, care este foarte sănătoasă, dar și delicioasă.
Dacă fiecare persoană ar face mai puțină risipă de mâncare, bugetul alimentar s-ar reduce la jumătate, iar acest aspect ar fi foarte important.
„Frigiderele moderne au compartimente diferite pentru alimente. Atunci când mergem la cumpărături ar trebui să avem cu noi și o sacoșă frigorifică pentru a transporta corect alimentele. Ar trebui să folosim toate părțile alimentului pentru a nu arunca nimic. De exemplu, la broccoli atunci când alegi acele buchețele pentru a le trage la tigaie, în loc să arunci cotoarele ai putea să faci din ele o supă cremă. Cartoful la cuptor va fi gătit cu coajă, doar în cazul piureului se aruncă coaja. Dacă am respecta toți acești pași, bugetul pentru alimente s-ar reduce la aproximativ jumătate. Aș mai completa ce am spus la început, calitate nu cantitate”, a mai spus nutriționistul.
În momentul în care mâncăm un aliment de calitate bună în sezon, corpul nostru se simte mult mai bine și nu mai cere zahăr, făină și caloriile goale pentru care se simte hrănit. Este foarte important să nu risipiți alimentele, deoarece puteți crea un preparat sănătos și delicios, iar pe lângă acest aspect veți economisi o sumă destul de mare de bani.
Citește și: Ce ingredient trebuie pus în mâncarea de fasole pentru a nu te balona
Citește și: Idei de gustări sănătoase pentru toată familia. Rapide, hrănitoare și dietetice