Nutritionistrul Lygia Alexandrescu atrage atentia ca, in perioada sarbatorilor, mesele trebuie controlate la maxim, pentru a se evita disconfortul gastrointestinal si „castigul”ponderal.
„Este din nou Craciun si categoric este momentul sa ne relaxam, sa ne intalnim cu prietenii, cu familia si sa uitam de rutina zilnica si de grijile ei. Asadar, aceasta perioada este speciala prin incarcatura ei emotionala, pentru ca, din punct de vedere alimentar, nu ar trebui sa fie decat, pur si simplu, o perioada ca oricare alta. Asta teoretic, pentru ca lucrurile stim bine ca stau cu totul altfel: mese multe si copioase, portii mari si gazde care nu se pot refuza... si bineinteles ca toate aceste sunt stropite cu licori bahice de cea mai buna
calitate si la ore cat mai mici”, puncteaza nutritionistul.
Potrivit Lygiei Alexandrescu, in general, dupa sarbatori, „castigul” ponderal este de 2 pana la 4 kg.
„Pentru a nu ruina efortul depus peste an si pentru a nu ne trezi la inceput de ianuarie cu starea de sanatate si imaginea alterate, trebuie sa incercam sa controlam la maxim ce consumam si mai ales in ce combinatii.
Vestea buna este ca e foarte simplu sa se evite disconfortul gastrointestinal specific acestei perioade si sa ne rasfatam in acelasi timp cu cele mai delicioase preparate de sezon”, a afirmat Alexandrescu.
Ea recomanda divizarea meniului pe mese distantate in timp la cel putin o ora- trebuie dat stomacului un pic de timp sa digere ce s-a consumat la masa anterioara inainte de a veni cu o alta „avalansa” si astfel si riscul indigestiei va fi diminuat, alegerea unor gustari usoare- bucati de muschi de pui sau curcan, branza degresata, fructe de mare.
Alexandrescu atrage atentia cu privire la marimea portiei: „Trebuie sa se urmareasca aromele si calitatea alimentelor si nu obtinerea unui stomac plin, evitarea alimentelor grase si prajite, precum si a sosurilor grele (chiar si in salate) si preferarea preparatelor pe baza de pui, curcan si peste si a legumelor si fructelor proaspete bogate in fibre (consumate disociat)”.
Lygia Alexandrescu recomanda limitarea alimentelor care favorizeaza indigestia- suc de portocale sau de rosii, condimentele in exces si, in general, alimentele acide.
Citeste mai multe aici.
„Este din nou Craciun si categoric este momentul sa ne relaxam, sa ne intalnim cu prietenii, cu familia si sa uitam de rutina zilnica si de grijile ei. Asadar, aceasta perioada este speciala prin incarcatura ei emotionala, pentru ca, din punct de vedere alimentar, nu ar trebui sa fie decat, pur si simplu, o perioada ca oricare alta.
Asta teoretic, pentru ca lucrurile stim bine ca stau cu totul altfel: mese multe si copioase, portii mari si gazde care nu se pot refuza... si bineinteles ca toate aceste sunt stropite cu licori bahice de cea mai buna calitate si la ore cat mai mici”, puncteaza nutritionistul.
Potrivit Lygiei Alexandrescu, in general, dupa sarbatori, „castigul” ponderal este de 2 pana la 4 kg.„Pentru a nu ruina efortul depus peste an si pentru a nu ne trezi la inceput de ianuarie cu starea de sanatate si imaginea alterate, trebuie sa incercam sa controlam la maxim ce consumam si
mai ales in ce combinatii. Vestea buna este ca e foarte simplu sa se evite disconfortul gastrointestinal specific acestei perioade si sa ne rasfatam in acelasi timp cu cele mai delicioase preparate de sezon”, a afirmat Alexandrescu.
Ea recomanda divizarea meniului pe mese distantate in timp la cel putin o ora- trebuie dat stomacului un pic de timp sa digere ce s-a consumat la masa anterioara inainte de a veni cu o alta „avalansa” si astfel si riscul indigestiei va fi diminuat, alegerea unor gustari usoare- bucati de muschi de pui sau curcan, branza degresata, fructe de
mare.
Alexandrescu atrage atentia cu privire la marimea portiei: „Trebuie sa se urmareasca aromele si calitatea alimentelor si nu obtinerea unui stomac plin, evitarea alimentelor grase si prajite, precum si a sosurilor grele (chiar si in salate) si preferarea preparatelor pe baza de pui, curcan si peste si a legumelor si fructelor proaspete bogate in fibre (consumate disociat)”.
Lygia Alexandrescu recomanda limitarea alimentelor care favorizeaza indigestia- suc de portocale sau de rosii, condimentele in exces si, in general, alimentele acide.
Citeste mai multe aici. Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro