Cum să nu-ți mai lipseasca fostul și să îmbrățișezi noile începuturi

Cum să nu-ți mai lipseasca fostul
Cum să nu-ți mai lipseasca fostul

Este ușor să spui cuiva să renunțe la ce a fost și să meargă mai departe după o despărțire, dar totul este mult mai greu atunci când chiar tu treci prin asta

Este ușor să spui cuiva să renunțe la ce a fost și să meargă mai departe după o despărțire, dar totul este mult mai greu atunci când chiar tu treci prin asta. Rana este încă adâncă, te convingi că nu vei mai găsi niciodată fericirea sau iubirea și chiar și să te ridici din pat dimineața se simte ca o misiune. Nu ți-ar plăcea nimic mai mult decât să nu-ți mai fie dor de el, dar nu este la fel de ușor să ștergi amintiri de luni, ani sau chiar decenii.

Ți-ai pierdut cel mai bun prieten, el nu se mai întoarce și acea absență poate fi paralizantă. Așadar, dacă tocmai te-ai despărțit și te întrebi cum să nu-ți mai fie dor de fostul tău, nu-ți voi spune că totul va fi mai bine după ce citești acest articol. Dar iată câteva sfaturi care te vor ajuta să mergi mai departe în timp, să-ți recapeti controlul asupra vieții și să-ți găsești din nou drumul către fericire și iubire.

1. Rezistă impulsului de a-l contacta

Numărul unu pe lista lucrurilor este să întrerupi orice contact cu el. Pe termen scurt, te-ar putea face să te simți mai bine trimițându-i mesaje, auzindu-i vocea la telefon sau chiar întreținând sex. Lucrul natural de făcut atunci când îți este dor de cineva este să te întinzi. Dar pe termen lung? Îl ții în minte și în inima ta și faci și mai grea despartirea.

Cum să nu-ți mai lipseasca fostul
Cum să nu-ți mai lipseasca fostul[Sursa foto: PixaBay]

2. Permite-ti sa-ti simti toate emotiile

Da, ar trebui să încerci să rămâi puternica în timpul și după o despărțire. Dar „a fi puternic” nu înseamnă a pretinde că nu simți durere, dor sau singurătate. A fi capabil să înfrunți aceste emoții necesită curaj. Dacă îți ignori sau reprimi sentimentele și-ți spui că ești în regulă, acele emoții nu vor face decât să se deterioreze și să crească.

Nu poți fugi de ceea ce simți; singura modalitate de a depăși emoțiile este să treci prin ele. Așa că îmbrățișează-ți toate sentimentele, fie că sunt furie, durere, durere de inimă, tristețe, singurătate, pierdere sau altceva. Când o faci, vei simți o eliberare. 

3. Luați în considerare colaborarea cu un terapeut

Dacă simțindu-ți emoțiile și ținând un jurnal asupra lor nu te duce nicăieri și te lupți, ar putea fi timpul să apelezi la ajutor profesionist.

Sincer, chiar dacă nu treci printr-o despărțire, terapia poate fi iluminatoare și te poate ajuta să treci peste unele traume sau bagaje din copilărie despre care nici măcar nu știai că pândesc în subconștientul tău. Ar trebui să mergem cu toții la terapie. Lucrul cu un terapeut autorizat cu care te simți confortabil și împărtășirea sentimentelor fără teamă de părtinire sau judecată poate fi o modalitate genială de a-ți procesa emoțiile.
Un terapeut vă poate oferi, de asemenea, mai multă perspectivă și claritate cu privire la motivul pentru care vă simțiți așa cum vă simțiți, cauza rupturii relației și vă poate ajuta să vă vindecați unele răni vechi și tipare toxice care vă rețin de omul și relația potrivite.

Cum să nu-ți mai lipseasca fostul
Cum să nu-ți mai lipseasca fostul[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

4. Gândiți-vă de ce lucrurile nu au funcționat

Doi oameni se despart pentru că s-a întâmplat ceva care a însemnat că nu poți rezolva lucrurile și să vezi un viitor împreună. Când te simți trist și singur, este ușor să te uiți înapoi prin ochelari nuanțați de trandafiri și să rescrii povestea relației tale. Dar pentru a nu-ți mai lipsi fostul, trebuie să te concentrezi pe ceea ce te-a îndepărtat. Trebuie să fi fost niște lucruri rele, ireparabile; altfel, ați fi în continuare împreună, nu?  Concentrează-te pe motivul pentru care nu a funcționat, de ce nu este potrivit pentru tine. Este la fel de important să înveți din relația ta anterioară pentru a evita să repeți aceleași greșeli în următoarea ta. Despre asta este viața. Și atâta timp cât înveți și crești, nu ai nimic de regretat sau de dezamăgit.

5. Concentrați-vă pe aspectele pozitive ale încheierii relației

Spre sfârșitul relației tale, te-ai certat constant și ai avut mai multe zile proaste decât cele bune? Ai fost pe pagini total diferite despre ceea ce ai vrut și ce a fost important? Încrederea sau dragostea s-au erodat în timp? Te-a reținut de la obiectivele tale de carieră sau te-a făcut să te simți prost pentru că ai fost ambițios și ți-ai urmărit visele? Data viitoare când îți este dor de fostul tău, concentrează-te pe tot ceea ce nu a funcționat. Amintiți-vă de aspectele pozitive ale despărțirii și a ieșirii din acea relație. Aceasta este șansa ta să iei de la capăt, să construiești o relație mai bună decât ultima și să o aliniezi la viața pe care vrei să o trăiești. 

6. Acordă-ți timp

Știu că probabil că te-ai săturat ca oamenii să-ți spună „timpul vindecă toate rănile” în acest moment, dar oricât de clișeu sună, este adevărat. Nu există multe lucruri pe care timpul să nu le vindece. Și deși s-ar putea să te chinui să crezi că lucrurile se vor îmbunătăți, îți promit că o vor face. Deși ne putem simți stresați pentru o lungă perioadă de timp după o despărțire, va deveni mai ușor în timp.

Așa că, chiar dacă simți că ți-e dor de fostul tău mai mult ca niciodată, ai încredere că trebuie să treci prin acest întuneric înainte de a ajunge la lumină. Nu vă pot oferi o cronologie pentru când veți fi trecut mai departe, deoarece toate relațiile și toți oamenii sunt diferiți. Luați lucrurile pe rând, concentrați-vă să le rezolvați și faceți din ziua de azi o zi bună în orice fel de mici puteți.

7. Adaugă structură vieții tale

Gândește-te la săptămâna ta în bucăți de timp. O săptămână înseamnă 168 de ore. Cu excepția cazului în care ești pensionar, probabil petreci mult timp la serviciu (aproximativ 40) și o altă bucată mare dormind (aproximativ 50 de ore). Asta vă lasă cu 70 de ore în fiecare săptămână. Dacă aveți copii de care aveți grijă, cu atât mai puțin. Și dacă nu ești intenționat să-ți planifici acele ore în fiecare săptămână, ei vor fugi de tine (pentru lucruri cum ar fi să te uiți la comedii romantice triste, să te saturi cu ciocolată și să-ți fie dor de fostul tău), și nu vei avea prea multe de arătat pentru aceasta. Gândește-te cum vrei să folosești acest timp și începe să-l aloci în fiecare săptămână lucrurilor care adaugă valoare vieții tale.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

8. Canalizează-ți energia în lucrurile pe care le iubești

Este timpul să-ți concentrezi toată energia asupra lucrurilor care te ridică, te inspiră și te ajută să redescoperi cine ești. Poate vrei să te blochezi într-un proiect mare la locul de muncă și să mergi după o promovare. Poate vrei să pornești într-o călătorie spontană în Italia timp de o lună sau să participi la o retragere de meditație în Costa Rica. Poate vrei să te întorci la școală, să începi o afacere sau să faci kickboxing-ul. 

9. Practica auto-îngrijirea

Tot acel BS despre obținerea unui „corp de răzbunare” este exact asta: prostie. Nu face nimic cu fostul tău în minte, deoarece asta arată că încă ți-e dor de el și că nu mergi mai departe. Ideea că o femeie se antrenează, mănâncă bine și are grijă de ea pur și simplu pentru a-i arăta fostului ei ceea ce îi lipsește este un gunoi. Poate că se antrenează pentru că o face să se simtă sănătoasă și puternică. Poate că mănâncă bine pentru că îi dă mult mai multă energie. Poate că are grijă de ea însăși pentru că în sfârșit și-a dat seama că merită mai mult decât atât, și își acordă prioritate. Exercițiile fizice vor calma anxietatea și stresul și îți vor oferi o ieșire excelentă pentru orice furie pe care încă o ții. A mânca bine este o modalitate de a-ți arăta dragoste și îți va oferi combustibilul potrivit pentru a face toate lucrurile uimitoare pe care vrei să le faci. A avea grijă de tine este o modalitate de a-ți oferi bunătate și har, ceea ce este mai important ca niciodată după o despărțire când te simți foarte vulnerabil. Și dacă ți se întâmplă să arăți ca un simplu zece din zece data viitoare când fostul tău trece pe lângă el și se întreabă de ce naiba te-a lăsat vreodată să-i scapi printre degete, acesta este doar un bonus.

10. Petrece timp cu cei care te iubesc

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru tine atunci când îți este dor de fostul tău după o despărțire este să te înconjoi de oameni cărora le pasă la tine, te susțin și te iubeșc. S-ar putea să crezi că vrei să fii lăsata singura pentru a te tăvăli în autocompătimire și un timp singur va fi benefic pentru a-ți procesa sentimentele, dar nu petrece prea mult timp pe cont propriu. Prietenii și familia tăi vor fi acolo să te ia înapoi, să-ți usuce lacrimile și să te facă să râzi. Așa că nu vă fie teamă să contactați atunci când aveți nevoie.

Citește și: Cum să atragi mai mult bărbații: 10 moduri dovedite științific

Citește și: Cum să știi dacă poți avea încredere în el. Care sunt cele 5 semne care trebuie să te pună pe gânduri



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies