Cum să obțineți cel mai bun Balayage. Proceduri recomandate pentru a păstra culoarea vibrantă și sănătoasă!

Cum să obțineți cel mai bun Balayage. Proceduri recomandate pentru a păstra culoarea vibrantă și sănătoasă!
Cum să obțineți cel mai bun Balayage. Proceduri recomandate pentru a păstra culoarea vibrantă și sănătoasă!

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre tehnica balayage.

Tehnica balayage reprezintă un trend în materie de păr deoarece de când a apărut, tot mai multe doamne și domnișoare s-au îndrăgostit de această nouă tehnică de vopsire. Mai mult decât atât, balayage-ul este o tehnică de vopsire care cu siguranță de potrivește oricui, indiferent de vârstă, lungimea părului sau culoarea acestuia. Deși blayage-ul se vede foarte frumos pe părul lung sau mediu, și fetele cu părul scurt pot să încerce această tehnică.

Mai mult decât atât, specialiștii în domeniu susțin faptul că fizionomia persoanei care apelează la astfel de tehnică va căpăta un aspect de întinerire.

În cadrul unei emisiuni, hairstylistul Andrian Perjovschi a vorbit despre tehnica balayage-ului, ce presupune aceasta și cum se poate obține. Descoperă în continuarea articolului câteva detalii despre această tehnică de vopsire a părului.

Cum se face balayage-ul

Tehnica balayage
Tehnica balayage[Sursa foto: freepik]

Pentru a realiza un balayage este foarte important să se ia fiecare șuviță în parte. Aceasta se tapează și se aplică pe lungimea ei proporții de oxidant diferit pentru a crea un mix plăcut între nuanțele firului de păr. Potrivit specialistului în domeniu, această tehnică presupune o perioadă mai lungă de timp deoarece se realizează printr-un proces migălos.

Este o tehnică foarte migăloasă.

Se ia fiecare șuviță, se tapează, se lucrează cu proporții de oxidant diferit și cu pudră .”, a spus specialistul în domeniu.  

Ce înseamnă balayage

Tehnica balayage
Tehnica balayage[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Termenul de „balayage” provine din limba franceză și înseamnă „a matura”.

Acesta are o strânsă legătură cu tehnica de vopsire pe care hairstylisti o folosesc pentru a realiza un balayage cu mâna liberă, fără a folosi folia de aluminiu. Astfel, mișcările sunt similare celor de maturare și presupun pictarea unor linii verticale. Așadar, prin intermediul aceste tehnici se obțin culori naturale, care se potrivesc cu aspectul natural al părului și accentele de lumină sunt discret evidențiate prin intermediul unor produse de calitate.

Balayage ca tehnică de vopsire

Citește și: Cum să fii „beauty” în 2023. Tehnici de machiaj, stiluri vestimentare, culori și tunsori la modă

Tehnica balayage
Tehnica balayage[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, tehnica balayage presupune folosirea a două sau trei nuanțe pentru a crea un mix perfect de culori. Această tehnică se poate face atât pe părul deschis, cât și pe cel închis.

Deși tehnica balayage se potrivește mai mult părului lung sau mediu, această tehnică se poate folosi și pe părul scurt, în funcție de preferințele fiecăruia.

Avem mai multe tehnici de balayage, în funcție de cât de blond vrem să obținem. Tehnica veche de șuvițe, acele șuvițe clasice care erau croșetate de la rădăcină până jos, nu mai existe. Atunci avem această trecere de blenduire de la închis la deschis .”, a spus specialistul în domeniu.

 

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."- stirilekanald.ro

Balayage-ul se face pe păr natural sau vopsit?

Citește și: Cum să ne vopsim părul casă? Trucuri şi sfaturi pentru un păr perfect ca la salon

Tehnica balayage
Tehnica balayage[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, atunci când vorbim despre tehnica de vopsire a părului balayage, recomandat ar fi ca persoanele care vor să apeleze la o astfel de tehnică să aibă părul natural, însă există posibilitatea de a se realiza și pe păr vopsit, dar în cazul în care vorbim despre nuanțe foarte diferite, atunci există o posibilitate destul de mare ca părul să fie afectat de produsele pentru decolorare.

„Balayage-ul se poate face și pe o bază de păr vopsit, dar într-adevăr, acest lucru diferă. Pentru noi ideal ar fi să avem un păr total natural și atunci să facem un balayage pe păr natural pentru că efectul este mult mai frumos. Dacă părul este vopsit, se poate face și pe păr vopsit, dar dacă își dorește clienta o deschidere foarte tare, atunci deschiderea este mai grea, iar părul este puțin mai expus degradării .”, a spus specialistul în domeniu.  

De asemenea, pentru un balayage profesional, care să arate bine și să nu distrugă rezistența firului de păr, specialistul în domeniu ne recomandă să apelăm la hairstylisti profesioniști din saloanele de frumusețe și în niciun caz să nu încercăm această tehnică acasă deoarece ne-am putea distruge părul, iar rezultatul nu ar fi unul dorit.

 


Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Tunsori potrivite pentru fața în formă de inimă

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Mia a murit la 8 ani, după ce medicii au trimis-o acasă. Copila suferea de o boală gravă, dar medicii au diagnosticat-o cu o banală răceală


Cookies