Cum să obțineți cu ușurință părul strălucitor

cum sa ai grija de parul tau
Cum să obțineți cu ușurință părul strălucitor

Părul strălucitor apare abia atunci când ținem cont de anumiți pasi. Însă știai care sunt aceștia?

Află din rândurile următoare, care sunt modalitățile pe care le poți utiliza pentru a avea un păr mult mai strălucitor.

 

Modalități ușoare de a obține un păr strălucitor

Folosește un tratament cu ulei pentru părul lipsit de strălucire și uscat. Uleiul ajută la menținerea umidității și conferă părului o textura moale și strălucitoare.

Aplică uleiuri nutritive, cum ar fi uleiul de cocos sau cel de migdale, de două ori pe săptămână. Masează-l în scalp cu mișcări circulare, lasă-l să acționeze timp de 30-45 de minute, apoi clătește.

Folosește o mască de păr. Aplicarea unei măști de păr măcar o dată pe săptămână poate face minuni pentru părul tău. O mască care să catifeleze, hidrateze și hrănească părul îți poate îmbunătăți strălucirea.

Poți folosi ingrediente din bucătărie sau poți cumpăra una din magazin. Începe cu sănătatea scalpului tău și asigură-te că faci un tratament facial al scalpului de cel puțin trei ori pe an pentru a-l detoxifica și hidrata. Un scalp sănătos înseamnă un păr sănătos și în creștere.

Citește și: Diferența dintre uleiul de curățare și balsamul de curățare al feței

Cum să obțineți cu ușurință părul strălucitor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Obține o piele strălucitoare peste noapte: Soluții naturale eficiente

Schimbă-ți șamponul. Folosește un șampon care se potrivește tipului tău de păr. Fiecare formulă de șampon este destinată unui anumit tip de păr, iar alegerea greșită poate duce la deteriorarea acestuia. De exemplu, un șampon care controlează uleiul poate face ca părul aspru și uscat să devină și mai încrețit.

Încearcă să schimbi șamponul pe care îl folosești de obicei și vezi dacă părul tău răspunde mai bine. Poți adăuga un șampon de condiționare în rutina ta, în loc să speli părul prea des cu un șampon obișnuit.

Folosește apă caldă și rece. Dacă folosești doar apă caldă, părul tău se poate usca, iar dacă folosești doar apă rece, părul poate deveni rigid. Cel mai bine e să folosești apă călduță pentru a-ți șampona părul și apă rece pentru clătirea finală.

Apa călduță deschide cuticulele și curăță murdăria, în timp ce apa rece ajută la închiderea cuticulelor, sigilează umezeala și previne încrețirea.

cum sa iti ingrijesti parul
Cum să obțineți cu ușurință părul strălucitor[Sursa foto: freepik]

Fii atent la vopselele de păr. Vopsirea părului poate conține ingrediente dăunătoare, cum ar fi amoniacul, care îți poate usca și deteriora părul. Alege o vopsea fără amoniac pentru a minimiza daunele. Întreabă-ți coaforul ce șampon și balsam recomandă pentru întreținerea părului după vopsire, pentru a-l menține sănătos și strălucitor.

Verifică etichetele produselor de păr și asigură-te că nu conțin alcool în cantități mari, deoarece acesta poate usca excesiv părul.

Folosește un luciu de păr. Un luciu de păr poate oferi rezultate rapide și vizibile. Acesta intensifică strălucirea părului și este sigur pentru părul vopsit. Luciul sigilează umezeala, închide cuticulele și îmbunătățește textura, făcând părul mai strălucitor și fără încrețire. De asemenea, poate reduce tonurile de galben în părul decolorat sau blond.

ingrijire a parului
Cum să obțineți cu ușurință părul strălucitor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă păsită și..." Presupusul criminal al Deliei și Denisei primește noi acuzații- stirilekanald.ro

Folosește un spray de păr cu finisaj lucios. Spray-urile de păr care îți îngheață părul și îi diminuează strălucirea sunt demult depășite. Acum, un spray de păr de calitate cu finisaj lucios îți va menține coafura în ordine fără a face părul rigid la atingere sau fără viață.

Folosește un ser de păr. Un ser nu doar că îmbunătățește strălucirea părului, dar îl face și mai neted. Poți alege ulei de argan sau orice alt ser disponibil. Aplică-l ușor pe păr și perie-l înainte de a ieși.

rutina de ingrijire a arului
Cum să obțineți cu ușurință părul strălucitor[Sursa foto: freepik]

Folosește un balsam rezistent la apă. Dacă te pregătești să înoți în piscină sau în mare, aplică un balsam rezistent la apă pentru a proteja părul de absorbția apei și pentru a preveni uscarea acestuia.

Condiționează-ți părul în profunzime. Adaugă acest pas în rutina ta obișnuită de îngrijire. Acest tratament intensiv penetrează firul de păr, de la rădăcini până la vârfuri, combătând uscăciunea și încrețirea, și restabilind strălucirea naturală a părului.

cum sa ai un par stralucitor
Cum să obțineți cu ușurință părul strălucitor[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Obține o piele strălucitoare peste noapte: Soluții naturale eficiente

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

A murit Gheorghe Mulțescu. Care a fost cauza decesului

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies