Multor oameni le place ceapa verde, iar tu te-ai putea numara printre ei.
Leguma poate fi folosita in prepararea multor retete. Singura problema cu ceapa verde este ca nu se pastreaza prea bine in frigider. Dupa ce a stat o zi sau doua in frigider, ceapa verde incepe sa se ofileasca, verdele se tranforma in maro si se moleseste. Din fericire insa, exista cateva solutii la aceasta problema astfel incat tu sa te bucuri de toata ceapa verde pe care ai cumparat-o fara sa te simti vinovata ca mai mult de jumatate din ea ajunge la gunoi.
Replanteaz-o- Dupa ce ai taiat din ceapa verde pune trunchiul ramas intr-un ghivechi pe care sa il umpli cu apa. Plaseaza vasul la geam si adauga apa din cand in cand pe masura ce aceasta este absorbita de ceapa. Leguma continua sa creasca si va putea fi pastrata timp de cateva saptamani. Totusi, solutia nu merge la nesfarsit: dupa cateva taieturi, ceapa incepe sa-si piarda din savoare.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Depoziteaz-o mai bine- Daca nu-ti doresti ca ceapa ta verde sa tot creasca, infasoar-o intr-o hartie umeda, pune-o intr-o punga si tine-o in frigider. Ai grija ca hartia sa fie doar usor umeda – nu uda, nu uscata.
Adu-le inapoi la viata- Ce se intampla daca ceapa verde deja a inceput sa se usuce? Exista o cale usoara de revitalizare a sa si tot ce ai nevoie este de apa cu
gheata. Legumele se usuca din cauza ca isi pierd apa, asa ca daca le pui in apa cu gheata timp de 15-30 minute isi vor reveni rapid.Congeleaza-le- Intotdeauna exista solutia de a congela ceapa verde ramasa. Spal-o bine, dupa care o usuci, o tai marunt si o pui intr-o punga care se poate inchide pe care, apoi, o pui in congelator. Adauga ceapa atunci cand mancarea este aproape gata – se dezgheata in numai cateva secunde, insa daca o adaugi prea devreme se moleseste.
Sursa: www.sfatulparintilor.ro