Cum să păstrezi culoarea tatuajului. Iată ce să faci să nu te confrunți cu pielea încrețită din jurul lor

Cum să ai grijă de tatuajul tău

Cum să ai grijă de tatuajul tău

Metodele prin care poți avea grijă de tatuajul tău. Ce să faci să nu te confrunți cu pielea încrețită.

Multe persoane iubesc să își realizeze tatuaje, mai ales că acestea sunt la modă și pot, totodată, să marcheze anumite evenimente importante din viața noastră sau să ne lase amintiri cu privire la anumite situații. Fie ca apelăm la ele pentru a ne aduce aminte de ceva drag, fie că facem acest lucru doar pentru a da o pată de culoare corpului nostru, tatuajele, indiferent unde sunt realizate, au nevoie de o îngrijire aparte, mai ales în primele zile.

Modul în care te îngrijești de pata de culoare de pe corp te va ajuta pe viitor să îți păstrezi nuanțele vii, iar vindecarea să fie una cât mai rapidă. Chiar dacă tatuatori îți vor spune exact cum să le îngrijești, iată câteva lucruri pe care trebuie să le ai și tu în vedere.

Motivele pentru care tatuajul este încrețit

Citește și: In aceasta vara descopera protectia solara de care ai nevoie!

Cum să ai grijă de tatuajul tău
Cum să ai grijă de tatuajul tău[Sursa foto: freepik]

Citește și: La cât timp poți face duș după solar. Recomandări pentru un bronz uniform

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Entuziasmul de a-ți realiza un nou tatuaj sau un prim tatuaj este foarte mare, însă cu siguranță îți dorești și tu ca rezultatul să fie unul pe termen lung, iar culoarea și modelul să rămână la fel ca în primele momente în care te aflai la salon.Trebuie

să știi că fiecare tatuaj se vindecă specific fiecărui tip de piele, iar procesul de vindecare al tatuajului diferă de la o persoană la alta. Aspectul încrețit face parte din tot acest proces, însă trebuie să ai în vedere anumite lucruri și trebuie să fii atent la semnalele care te-ar putea îngrijora. Este normal ca în jurul tatuajului pielea să se încrețească, deoarece aceasta se regenerează, cea veche se va decoji, iar pielea nou formată se va simți delicată, moale, dar, totodată, va fi sensibilă.
Aspectul încrețit al tatuajului poate fi vizibil, însă acesta se simte imediat cum atingi zona respectivă.

Motivul pentru care tatuajul este încrețit
Motivul pentru care tatuajul este încrețit[Sursa foto: freepik]

Acest semn poate arăta și deshidratarea pielii, astfel că hidratarea atât din interior, cât și din exterior rămâne foarte importantă în această perioadă. Trebuie să vă aflați, cu toate acestea, undeva la mijloc, nici să îi oferiți foarte multă umiditate, dar nici să uitați de el. Cu cât crusta devine mai groasă, cu atât semnele deshidratării sunt mai mari, iar în acel moment poate să se decojească cu tot cu nuanțele tatuajului.

Acesta este și un semn că pielea are nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca, undeva până la 4 săptămâni, iar în această perioadă trebuie să evitați activitățile intense, cum ar fi sportul, deoarece poate pune stres pe pielea vindecătoare. Chiar și aportul nutrițional poate duce la anumite probleme care se pot vedea pe tatuajul vostru, prin regenerarea pielii din zona care se consideră afectată.

Cum poți trata un tatuaj încrețit. Iată cum să ai grijă de el

Motivul pentru care tatuajul este încrețit
Motivul pentru care tatuajul este încrețit[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce avere are, de fapt, Dan Puric: „Mergem la bancă să arăt conturile”. Actorul a dezvăluit ce a făcut în paralel cu teatrul- kanald.ro

Citește și: TEST IQ: Ecuația care poate fi rezolvată doar de genii în 10 secunde- stirilekanald.ro

Trebuie să aveți în vedere de fiecare dată câteva lucruri atunci când realizați un nou tatuaj, iar deja ați aflat că pielea încrețită are nevoie de hidratare pentru a-și îmbunătăți aspectul. Totul trebuie făcut ca la carte și nici nu trebuie să treceți în extrema cealaltă, deoarece puteți afecta locul. Curățați-vă regulat pielea cu apă călduță și săpun antibacterian, de preferat un produs cu PH neutru și asigurați-vă că păstrați pielea curată și fără transpirație în acea zonă pentru a accelera timpul de vindecare. Uscați de fiecare dată tatuajul ușor, tapotând cu un prosop de hârtie moale. Aplicați un strat subțire de cremă hidratanta de cel puțin două ori pe zi, iar acest lucru vine, de regulă, prin recomandările artistul tatuator. Optați de fiecare dată pentru loțiunile neparfumate pentru a nu irita zona. Purtați haine ușoare și largi pentru a împiedica să provoace frecare, iar articolele vestimentare să nu se lipească de tatuaj.

Utilizați folia care vi se recomandă și păstrați-o în zona tatuajului atât cât este nevoie. Puteți apela inclusiv la un masaj ușor în jurul pielii tatuate pentru a îmbunătăți circulația și pentru a vă menține zona sănătoasă. Este destul de ușor să ai grijă de un tatuaj, iar modul prin care tu faci asta se va vedea ulterior în vindecarea lui și în modul în care se păstrează culorile.

Motivul pentru care tatuajul este încrețit
Motivul pentru care tatuajul este încrețit[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

4 motive pentru care nu ar trebui să ieși din casă fără a folosi SPF

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Alexandra și Gagea au dat cărțile pe față! „Vrei să punem punct? Eu plec acasă!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți între patru ochi și ce decizie radicală au luat în privința relației lor

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies