Află din rândurile următoare care sunt sfaturile de care trebuie să ții cont pentru a păstra pâinea proaspătă cât mai mult timp.
Pâinea reprezintă unul dintre alimentele nelipsite de pe masa românilor. Deși este un aliment foarte gustos, este totodată și unul destul de pretențios. Astfel, dacă nu este depozitată corespunzător, se întărește și își pierde din prospețime.
Trucul care te ajută să păstrezi pâine proaspătă cât mai mult timp
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui oțet pe o felie de pâine. Acest truc are efecte incredibile
Brutarii au dezvăluit cel mai bun truc prin intermediul căruia să păstrezi pâinea fragedă cât mai mult timp. Tot ce trebuie să faci este să tai felie de măr sau o jumătate de cartof și să o pui lângă pâine.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
De asemenea, pentru a elimina umiditatea, poți să pui sare lângă pâine, deoarece sarea este un absorbant foarte bun.
Cum se păstrează pâinea corect
Citește și: Ce să pui în frigider să nu mai miroase. 7 trucuri geniale pentru a elimina mirosul din frigider!
Condițiile de păstrare ale pâinii sunt foarte importante atunci când vrei să ai parte de un gust proaspăt al acestui aliment, cât mai mult timp. Acest lucru depinde foarte mult de o serie de factori, care influențează compoziția pâinii, cum ar fi temperatura, lumina și umezeala.
Astfel, trebuie să te asiguri că pâine este ferită de soare și pusă într-un loc uscat. Pentru a fi mereu proaspătă, pâine se recomandă a fi ținută într-o cutie de lemn, nu în pungi de plastic, mai ales dacă este caldă. Dacă ții pâinea în pungi de plastic, umiditatea se acumulează, iar astfel se creează un mediu propice creșterii mucegaiului.
Totodată, pâine nu se ține niciodată în frigider. Frigul riscă să-i modifice textura și să o usuce mult mai devreme. De asemenea, nu uitați că pâinea are un termen de valabilitate destul scurt. Atunci când vorbim despre pâinea făcută în casă, termenul de valabilitate nu este mai mare de 3-4 zile, iar la pâine din comerț, depinde foarte mult de rețetă, dar de regulă, termenul de valabilitate este de aproximativ o săptămână.