Cum sa pleci intr-o vacanta exotica cu bani putini. Solutii salvatoare pentru bugetul tau de concediu

Cum sa pleci intr-o vacanta exotica cu bani putini. Solutii salvatoare pentru bugetul tau de concediu
Cum sa pleci intr-o vacanta exotica cu bani putini. Solutii salvatoare pentru bugetul tau de concediu

Ai amanat de multe ori sa pleci in vacanta mult dorita pe motiv ca nu iti permiti?

Indiferent de destinatia in care ti-ai propus sa ajungi, exista mai multe modalitati prin care sa nu-ti cheltuiesti bugetul pe tot anul si sa te bucuri de o vacanta asa cum ti-ai dorit dintotdeauna, scrie Business Time.

1. Calatoreste in extrasezon

Poate cel mai important lucru de luat in calcul cand iti programezi vacanta este perioada in care vrei sa mergi.

Daca multi ne dorim sa ne luam concediu in toiul verii, cand caldura ne duce cu gandul la mare, distractie si racoare, aceasta este intotdeauna o optiune cu mult mai scumpa.

Consulta ofertele de extrasezon ale locurilor in care iti doresti sa ajungi si vei vedea ca ai numeroase avantaje: vremea este inca placuta, restaurantele si cluburile sunt deschise, locurile nu sunt la fel de aglomerate, iar preturile sunt chiar si cu 70% mai mici.

2. Fii flexibil cu programul de zbor

Biletele de avion pot fi extrem de scumpe, mai ales daca vorbim de zboruri lungi, perioade de sezon sau zile extrem de aglomerate. Cele mai scumpe bilete sunt in zilele cele mai tranzitate de calatori, adica vinerea si duminica, in timp ce martea, miercurea si sambata, in special dupa-amiaza, vei gasi bilete la preturi considerabil mai mici.

Chiar si asa, zborurile intercontinentale iti pot da peste cap bugetul de vacanta, mai ales daca nu pleci singur si ai nevoie de mai multe bilete. Nu e rau sa iei in calcul posibilitatea de a face un astfel de credit de nevoi personale pe care sa-l rambursezi ulterior, in rate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

3.

Renunta la camerele de hotel

O saptamana de stat la hotel sau intr-un resort de cinci stele iti poate falimenta cu usurinta bugetul si sa-ti scurtezi vacanta doar ca sa-ti permiti o camera nu e o alegere buna. Poti, in schimb, sa optezi pentru o varianta alternativa de cazare. Vei descoperi ca exista numeroase optiuni: poti inchiria un apartament sau o garsoniera complet mobilate, care sunt usor de rezervat online, te poti caza la localnici sau, daca nu te deranjeaza sa imparti spatiul cu oameni necunoscuti, poti opta pentru un hostel.

Pont: Cazarile aflate chiar in buricul targului sunt intotdeauna mai scumpe, asa ca nu strica daca iti inchiriezi o camera putin mai departe de centru. Pe langa banii economisiti, vei putea explora mai in detaliu orasele sau statiunile in care iti petreci vacanta.

4. Rezerva-ti bilete fie din timp, fie in ultima clipa

Biletele de tren in Europa, de exemplu, sunt chiar si cu 50% mai ieftine cand cumperi doua sau mai multe sau cand le iei cu cateva saptamani in avans.

Daca ti-ai propus sa vizitezi mai multe locuri, intereseaza-te daca nu exista cumva disponibil un abonament, care te va ajuta sa economisesti multi bani.

Regula cumpararii biletelor din timp nu se aplica insa intotdeauna. Daca ti-ai propus sa pleci intr-o croaziera sau intr-un tur organizat de agentii de voiaj, atunci este mai bine sa astepti pana sa cumperi bilete. Nicio companie nu-si doreste sa organizeze o calatorie cu o mana de oameni, asa ca apeleaza de multe ori la reduceri oferite pe ultima suta de metri, pentru a incuraja turistii.

5. Nu merge in locurile in care se duce toata lumea

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

In destinatiile care devin populare peste noapte vei gasi preturi piperate si o aglomeratie de nedescris. Intelept ar fi sa te uiti la destinatii alternative: daca toata lumea merge in Costa Rica, tu te poti duce in Nicaragua, de exemplu. Vei avea parte de o experienta la fel de frumoasa, dar pe mai putini bani.

6. Pleaca de acasa cu banii deja schimbati

Intereseaza-te din timp de moneda folosita in tara in care vrei sa ajungi, fa-ti un buget estimativ, apoi mergi la banca sa schimbi banii. Daca astepti pana la destinatie, s-ar putea sa descoperi un curs valutar dezavantajos, la care sa pierzi o suma frumusica.

Pont: Daca ai nevoie de o moneda mai putin folosita in tranzactii, si nu euro, lire sau dolari, atunci va trebui sa anunti din timp banca de la care vrei sa le cumperi, intrucat putine au rezerve din monedele mai putin populare. Dureaza doua sau trei zile pana cand vei primi banii, asa ca pregateste-te din timp.

Un buget limitat nu inseamna ca trebuie sa renunti la lucrurile pe care iti doresti sa le faci intr-o vacanta sau la locurile pe care ai vrea sa le vezi, ci doar ca e nevoie de putin mai mult efort si organizare pentru a obtine cele mai bune oferte.

Sursa foto: pixabay.com



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Secretele de frumusețe la care apelează modelele. Cum să arăți mai tânără, chiar dacă timpul trece

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies