Cum să porți eficient masca de protecție în sezonul rece

Cum să porți eficient masca de protecție în sezonul rece
Cum să porți eficient masca de protecție în sezonul rece

De cand a inceput pandemia de coronavirus, in special de cand a intrat in tara noastra si numarul de cazuri a crescut, expertii au subliniat importanta purtarii in mod corect a mastii de protectie in lupta cu noul coronavirus si respectarea regulilor impuse, pentru sanatatea noastra. Medicii recomanda astfel aruncarea mastilor de unica folosinta dupa fiecare utilizare si refolosirea celor care sunt fabricate din materiale textile doar dupa ce au fost spalate si dezinfectate corespunzator si daca tesatura acestora este intacta.

Cum să porți eficient masca de protecție în sezonul rece! De cand a inceput pandemia de coronavirus, in special de cand a intrat in tara noastra si numarul de cazuri a crescut, expertii au subliniat importanta purtarii in mod corect a mastii de protectie in lupta cu noul coronavirus si respectarea regulilor impuse, pentru sanatatea noastra. Medicii recomanda astfel aruncarea mastilor de unica folosinta dupa fiecare utilizare si refolosirea celor care sunt fabricate din materiale textile doar dupa ce au fost spalate si dezinfectate corespunzator si daca tesatura acestora este intacta.

Cum să porți eficient masca de protecție în sezonul rece
Cum să porți eficient masca de protecție în sezonul rece

Cum sa purtam masca de protectie atunci cand ploua in mod corect

Odata cu sosirea vremii ploioase, pericolul de infectare cu noul coronavirus este mi mare daca ignoram sfaturile specialistilor in domeniu. Acestia mentioneaza ca umezeala este un factor de risc, potrivit carora mastile isi pierd capacitatea de filtrare, devin poroase si,prin urmare, inutile. Acest aspect se datoreaza faptului ca porii mici, meniti sa tina virusul la distanta, devin mai mari si astfel particulele pot trece prin masca.

Acelasi lucru se intampla inclusiv in cazul mastilor cu protectie electrostatica.

Citeste si: În plină pandemie de coronavirus, urmează acest sfat medical!

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Luand in considerare aceste aspecte impportante, trebuie mentionat sa mastile trebuie schimbate daca se uda. Orice tip de umezeala, de la transpiratie, tuse, respiratie ori orice alta sursa are acelasi efect.

Chiar si in conditii normale, mastile trebuie schimbate odata la 3-4 ore.

O masca umeda este precum o batista murdada pe care o pui pe fata. Daca aceasta se umezeste de la ploaie, respiratie, tuse, ori stranut, trebuie schimbata. Cel mai bun lucru pe care poti sa il faci pentru sanatatea si siguranta ta este sa pleci la drum cu o masca de rezerva dupa tine de fiecare data, astfel incat, atunci cand te trezesti in situatia in care sa ai nevoie sa o schimbi, sa poti sa faci acest lucru fara griji, pentru siguranta ta.

 

 

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies