Cum să porți masca de protecție fără să ți se aburească ochelarii?

Masca de protectie obligatorie
Masca de protectie obligatorie, cum se poartă corect cu ochelari de vedere

Cele mai bune trucuri pe care trebuie să le încerci, în cazul în care porți ochelari de protecție. Cum scapi de aburirea lor.

De mai multe luni, persoanele care poartă ochelari de vedere se confruntă cu o problemă serioasă. De când Organizația Mondială a Sănătății a recomandat purtarea măștilor de protecție în public, persoanele care poartă ochelari se lovesc de o adevărată problemă.

Pentru că masca direcționează o mare parte a aerului cald expirat în sus, acolo unde intră în contact, se produce abur și astfel reduce vizibilitatea, fapt ce poate duce inclusiv la accidente.

Din cauza măștii de protecție, multe persoane au constatat că ochelarii se aburesc și că este imposibil de stat cu ei în această situație. Însă, ce este de făcut în această situație?

Ochelari de vedere
Ochelari de vedere cu masca de protectie[Sursa foto: Unsplash]


Cum purtăm măștile de protecție fără să se aburească ochelarii

Prima variantă este folosirea unei soluții speciale antiaburire. Din păcate, pentru multe persoane poată părea o soluție nu tocmai comodă, mai ales că aceste soluții pot ajunge să coste chiar și 50-60 de lei.

Citeste si: Medicii au descoperit un nou simptom al infecției cu Covid-19

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

O altă metodă este numită „metoda șervețelului”. Mulți japonezi aleg să plieze o bucată de șervețel în formă de dreptunghi, pe care o plasează în vârful măștii, susținând că umiditatea va fi absorbită.

Însă, această metodă nu s-a dovedit practică.

Citeste si: Cât de mare este riscul de infectare cu COVID-19 în interior în comparație cu spațiile deschise

 

De asemenea, alte persoane au încercat să scape de această problemă făcând găuri măștii în zona obrajilor. Însă, nu este o soluție sănătoasă, deoarece din cauza găurilor făcute, ne expunem bacteriilor și virusurilor, iar eficiența măștii scade în mod considerabil.

Metoda sapunului

„Imediat înainte de a purta o mască de față, spălați ochelarii cu apă cu săpun și scuturați excesul. Apoi, lăsați ochelarii să se usuce sau uscați ușor lentilele cu un țesut moale", scriu cei de la Life Hacker, potrivit peroz.ro.

Este bine de precizat că săpunul trebuie să fie un săpun simplu, fără particule abrazive care ar putea strica lentilele.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Marian Vanghelie, despre pandemia de coronavirus: „Sunt sub orice critică. O să ne îmbolnăvim cu toții”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies