Cum sa pregatesti cel mai gustos strudel cu mere si merisoare!

Cum sa pregatesti cel mai gustos strudel cu mere si merisoare!
Cum sa pregatesti cel mai gustos strudel cu mere si merisoare!

Strudelul este un desert extrem de apreciat, o umplutura fina, in crusta crocanta.

 

Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
1 kg mere
30 g unt
3 linguri pesmet
scortisoara
esenta de rom
30 g zahar
100 g merisoare uscate
1 ou batut amestecat cu o jumatate de pahar de lapte, pentru uns
3-4 linguri zahar amestecat cu o lingurita scortisoara, pentru decor
Mod
de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 160 grade Celsius. Foile de placinta se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei.
Intre timp, se face umplutura. Merele se spala bine cu apa rece. Trei sferturi se dau pe razatoare (cu sau fara coaja), iar restul se taie cand felii, cand cubulete, dupa preferinta. Desigur, se pot lasa si intr-o singura varianta, dupa bunul plac: rase, cubulete sau felii subtiri.
Intr-o tigaie incinsa se pune zaharul, untul si 3-4 linguri de apa. Se caramelizeaza usor, apoi se pun merele, merisoarele, pesmetul si esenta. Se amesteca bine, continuu, sa nu se arda zaharul, pana se inmoaie merele si scade sucul lasat. Cu 5 minute inainte de a lua merele de pe foc se adauga scortisoara si se amesteca. Cand este gata, se iau de pe foc si se lasa sa-si aseze aromele.
Se ia cate o foaie de placinta si se desface pe blatul de lucru. Cu ajutorul unei pensule se umezesc marginile foii cu amestecul din ou si lapte. La un capat se intind fasii lungi de umplutura (1-2 linguri). Se impatureste capatul foii peste umplutura, se aduna capetele si se ruleaza, ca o clatita, pana se termina foaia. Se preseaza usor, cat sa se prinda partile.
Se asaza intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Operatiunea se repeta pana se termina toate foile si umplutura.
Odata asezate in tava, rulourile se ung din abundenta cu ou si lapte, insistand la capete. Deasupra se presara zahar amestecat cu scortisoara. Se coc 20-25 de minute, pana devin aramii. Din cand in cand se mai ung cu amestec de ou si lapte, daca se usuca prea rau.
Se scot pe un platou intins si se acopera, pana se servesc, cu folie de aluminiu. Astfel, isi vor pastra textura moale, dar usor crocanta. Se servesc calde.
Sursa

Ingrediente:

1 pachet foi de placinta
1 kg mere
30 g unt
3 linguri pesmet
scortisoara
esenta de rom
30 g zahar
100 g merisoare uscate
1 ou batut amestecat cu o jumatate de pahar de lapte, pentru uns
3-4 linguri zahar amestecat cu o

lingurita scortisoara, pentru decor

Mod de preparare:


Cuptorul se preincalzeste la 160 grade Celsius. Foile de placinta se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei.

Intre timp, se face umplutura. Merele se spala bine cu apa rece. Trei sferturi se dau pe razatoare (cu sau fara coaja), iar restul se taie cand felii, cand cubulete, dupa preferinta. Desigur, se pot lasa si intr-o singura varianta, dupa bunul plac: rase, cubulete sau felii subtiri.


Intr-o tigaie incinsa se pune zaharul, untul si 3-4 linguri de apa. Se caramelizeaza usor, apoi se pun merele, merisoarele, pesmetul si esenta. Se amesteca bine, continuu, sa nu se arda zaharul, pana se inmoaie merele si scade sucul lasat. Cu 5 minute inainte de a lua merele de pe foc se adauga scortisoara si se amesteca. Cand este gata, se iau de pe foc si se lasa sa-si aseze aromele.

Se ia cate o foaie de placinta si se desface pe blatul de lucru. Cu ajutorul unei pensule se umezesc marginile foii cu amestecul din ou si lapte. La un capat se intind fasii lungi de umplutura (1-2 linguri). Se impatureste capatul foii peste umplutura, se aduna capetele si se ruleaza, ca o clatita, pana se termina foaia. Se preseaza usor, cat sa se prinda partile. Se asaza intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Operatiunea se repeta pana se termina toate foile si umplutura.

Odata asezate in tava, rulourile se ung din abundenta cu ou si lapte, insistand la capete. Deasupra se presara zahar amestecat cu scortisoara. Se coc 20-25 de minute, pana devin aramii. Din cand in cand se mai ung cu amestec de ou si lapte, daca se usuca prea rau.

Se scot pe un platou intins si se acopera, pana se servesc, cu folie de aluminiu. Astfel, isi vor pastra textura moale, dar usor crocanta. Se servesc calde.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies