Cum sa pregatesti cel mai gustos strudel cu mere si merisoare!

Cum sa pregatesti cel mai gustos strudel cu mere si merisoare!
Cum sa pregatesti cel mai gustos strudel cu mere si merisoare!

Strudelul este un desert extrem de apreciat, o umplutura fina, in crusta crocanta.

 

Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
1 kg mere
30 g unt
3 linguri pesmet
scortisoara
esenta de rom
30 g zahar
100 g merisoare uscate
1 ou batut amestecat cu o jumatate de pahar de lapte, pentru uns
3-4 linguri zahar amestecat cu o lingurita scortisoara, pentru decor
Mod
de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 160 grade Celsius. Foile de placinta se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei.
Intre timp, se face umplutura. Merele se spala bine cu apa rece. Trei sferturi se dau pe razatoare (cu sau fara coaja), iar restul se taie cand felii, cand cubulete, dupa preferinta. Desigur, se pot lasa si intr-o singura varianta, dupa bunul plac: rase, cubulete sau felii subtiri.
Intr-o tigaie incinsa se pune zaharul, untul si 3-4 linguri de apa. Se caramelizeaza usor, apoi se pun merele, merisoarele, pesmetul si esenta. Se amesteca bine, continuu, sa nu se arda zaharul, pana se inmoaie merele si scade sucul lasat. Cu 5 minute inainte de a lua merele de pe foc se adauga scortisoara si se amesteca. Cand este gata, se iau de pe foc si se lasa sa-si aseze aromele.
Se ia cate o foaie de placinta si se desface pe blatul de lucru. Cu ajutorul unei pensule se umezesc marginile foii cu amestecul din ou si lapte. La un capat se intind fasii lungi de umplutura (1-2 linguri). Se impatureste capatul foii peste umplutura, se aduna capetele si se ruleaza, ca o clatita, pana se termina foaia. Se preseaza usor, cat sa se prinda partile.
Se asaza intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Operatiunea se repeta pana se termina toate foile si umplutura.
Odata asezate in tava, rulourile se ung din abundenta cu ou si lapte, insistand la capete. Deasupra se presara zahar amestecat cu scortisoara. Se coc 20-25 de minute, pana devin aramii. Din cand in cand se mai ung cu amestec de ou si lapte, daca se usuca prea rau.
Se scot pe un platou intins si se acopera, pana se servesc, cu folie de aluminiu. Astfel, isi vor pastra textura moale, dar usor crocanta. Se servesc calde.
Sursa

Ingrediente:

1 pachet foi de placinta
1 kg mere
30 g unt
3 linguri pesmet
scortisoara
esenta de rom
30 g zahar
100 g merisoare uscate
1 ou batut amestecat cu o jumatate de pahar de lapte, pentru uns
3-4 linguri zahar amestecat cu o

lingurita scortisoara, pentru decor

Mod de preparare:


Cuptorul se preincalzeste la 160 grade Celsius. Foile de placinta se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei.

Intre timp, se face umplutura. Merele se spala bine cu apa rece. Trei sferturi se dau pe razatoare (cu sau fara coaja), iar restul se taie cand felii, cand cubulete, dupa preferinta. Desigur, se pot lasa si intr-o singura varianta, dupa bunul plac: rase, cubulete sau felii subtiri.


Intr-o tigaie incinsa se pune zaharul, untul si 3-4 linguri de apa. Se caramelizeaza usor, apoi se pun merele, merisoarele, pesmetul si esenta. Se amesteca bine, continuu, sa nu se arda zaharul, pana se inmoaie merele si scade sucul lasat. Cu 5 minute inainte de a lua merele de pe foc se adauga scortisoara si se amesteca. Cand este gata, se iau de pe foc si se lasa sa-si aseze aromele.

Se ia cate o foaie de placinta si se desface pe blatul de lucru. Cu ajutorul unei pensule se umezesc marginile foii cu amestecul din ou si lapte. La un capat se intind fasii lungi de umplutura (1-2 linguri). Se impatureste capatul foii peste umplutura, se aduna capetele si se ruleaza, ca o clatita, pana se termina foaia. Se preseaza usor, cat sa se prinda partile. Se asaza intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Operatiunea se repeta pana se termina toate foile si umplutura.

Odata asezate in tava, rulourile se ung din abundenta cu ou si lapte, insistand la capete. Deasupra se presara zahar amestecat cu scortisoara. Se coc 20-25 de minute, pana devin aramii. Din cand in cand se mai ung cu amestec de ou si lapte, daca se usuca prea rau.

Se scot pe un platou intins si se acopera, pana se servesc, cu folie de aluminiu. Astfel, isi vor pastra textura moale, dar usor crocanta. Se servesc calde.

Sursa

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies