Cum sa pregatesti cel mai gustos strudel cu mere si merisoare!

Cum sa pregatesti cel mai gustos strudel cu mere si merisoare!

Strudelul este un desert extrem de apreciat, o umplutura fina, in crusta crocanta.

 

Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
1 kg mere
30 g unt
3 linguri pesmet
scortisoara
esenta de rom
30 g zahar
100 g merisoare uscate
1 ou batut amestecat cu o jumatate de pahar de lapte, pentru uns
3-4 linguri zahar amestecat cu o lingurita scortisoara, pentru decor
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 160 grade Celsius. Foile de placinta se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei.
Intre timp, se face umplutura. Merele se spala bine cu apa rece. Trei sferturi se dau pe razatoare (cu sau fara coaja), iar restul se taie cand felii, cand cubulete, dupa preferinta. Desigur, se pot lasa si intr-o singura varianta, dupa bunul plac: rase, cubulete sau felii subtiri.
Intr-o tigaie incinsa se pune zaharul, untul si 3-4 linguri de apa. Se caramelizeaza usor, apoi se pun merele, merisoarele, pesmetul si esenta. Se amesteca bine, continuu, sa nu se arda zaharul, pana se inmoaie merele si scade sucul lasat. Cu 5 minute inainte de a lua merele de pe foc se adauga scortisoara si se amesteca. Cand este gata, se iau de pe foc si se lasa sa-si aseze aromele.
Se ia cate o foaie de placinta si se desface pe blatul de lucru. Cu ajutorul unei pensule se umezesc marginile foii cu amestecul din ou si lapte. La un capat se intind fasii lungi de umplutura (1-2 linguri). Se impatureste capatul foii peste umplutura, se aduna capetele si se ruleaza, ca o clatita, pana se termina foaia. Se preseaza usor, cat sa se prinda partile.
Se asaza intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Operatiunea se repeta pana se termina toate foile si umplutura.
Odata asezate in tava, rulourile se ung din abundenta cu ou si lapte, insistand la capete. Deasupra se presara zahar amestecat cu scortisoara. Se coc 20-25 de minute, pana devin aramii. Din cand in cand se mai ung cu amestec de ou si lapte, daca se usuca prea rau.
Se scot pe un platou intins si se acopera, pana se servesc, cu folie de aluminiu. Astfel, isi vor pastra textura moale, dar usor crocanta. Se servesc calde.
Sursa

Ingrediente:

1 pachet foi de placinta
1 kg mere
30 g unt
3 linguri pesmet
scortisoara
esenta de rom
30 g zahar
100 g merisoare uscate
1 ou batut amestecat cu o jumatate de pahar de lapte, pentru uns
3-4 linguri zahar amestecat cu o lingurita scortisoara, pentru decor

Mod de preparare:


Cuptorul se preincalzeste la 160 grade Celsius. Foile de placinta se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei.

Intre timp, se face umplutura. Merele se spala bine cu apa rece. Trei sferturi se dau pe razatoare (cu sau fara coaja), iar restul se taie cand felii, cand cubulete, dupa preferinta. Desigur, se pot lasa si intr-o singura varianta, dupa bunul plac: rase, cubulete sau felii subtiri.

Intr-o tigaie incinsa se pune zaharul, untul si 3-4 linguri de apa. Se caramelizeaza usor, apoi se pun merele, merisoarele, pesmetul si esenta. Se amesteca bine, continuu, sa nu se arda zaharul, pana se inmoaie merele si scade sucul lasat. Cu 5 minute inainte de a lua merele de pe foc se adauga scortisoara si se amesteca. Cand este gata, se iau de pe foc si se lasa sa-si aseze aromele.

Se ia cate o foaie de placinta si se desface pe blatul de lucru. Cu ajutorul unei pensule se umezesc marginile foii cu amestecul din ou si lapte. La un capat se intind fasii lungi de umplutura (1-2 linguri). Se impatureste capatul foii peste umplutura, se aduna capetele si se ruleaza, ca o clatita, pana se termina foaia. Se preseaza usor, cat sa se prinda partile. Se asaza intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Operatiunea se repeta pana se termina toate foile si umplutura.

Odata asezate in tava, rulourile se ung din abundenta cu ou si lapte, insistand la capete. Deasupra se presara zahar amestecat cu scortisoara. Se coc 20-25 de minute, pana devin aramii. Din cand in cand se mai ung cu amestec de ou si lapte, daca se usuca prea rau.

Se scot pe un platou intins si se acopera, pana se servesc, cu folie de aluminiu. Astfel, isi vor pastra textura moale, dar usor crocanta. Se servesc calde.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor