Cum să pregătești ciorba de spanac cu ou? Un adevărat deliciu!

Cum să pregătești ciorba de spanac cu ou? Un adevărat deliciu!
Cum să pregătești ciorba de spanac cu ou? Un adevărat deliciu!

Cum să pregătești ciorba de spanac cu ou? Un adevărat deliciu! Ai poftă de ceva cu adevărat sănătos, care să iți lase gura apă? O ciorbă delicioasă, acum în sezonul rece? Avem pentru tine recomandarea perfectă: ciorba de spanac cu ou, un adevărat deliciu. Află de la noi că spanacul este bogat în fier, fibre și proteine și este minunat pentru bolnavii de diabet, astm, tensiune arterială. Să nu mai vorbim de faptul că asigură sănătatea oaselor, a pielii și a celulelor.

Rețeta pe care am pregătit-o astăzi pentru tine este potrivită pentru toate gusturile, bună în orice anotimp și soluția perfectă atunci când dispui de timp limitat și vrei să prepari ceva foarte rapid.

Cum să pregătești ciorba de spanac cu ou? Un adevărat deliciu!
Cum să pregătești ciorba de spanac cu ou? Un adevărat deliciu!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Rețetă de ciorbă de spanac cu ou

Ciorba de spanac, în varianta sa tradițională, include și dresul cu ou și smântână.

Iată de ce ai nevoie ca să pregătești o rețetă ardelenească de spanac cu ou: două cepe mici, două linguri de ulei, 500 de grame de spanac, două gălbenușuri, 100 de mililitri de smântână pentru gătit, sare și piper de asezonat după gust, o jumătate de lămâie și câteva fire de marar.

Citeste si: Cum să te bucuri de o gustare delicioasă și ușor de preparat. Creveții în unt!

Modalitatea de preparare

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să toci ceapa. Poți adăuga inclusiv ceapă verde sau usturoi verde, dacă este sezonul lor, cate două fire din fiecare. Pune ceapa la prăjit la foc mic și amestecă în continuu, având grijă să nu se prindă de tigaie. Curață spanacul, spală-l și apoi dă-l în clocot câteva minute. După ce este gata, toacă-l mărunt și pregătește-l pentru fiert.

Pune spanacul peste ceapă și amestecă la foc mic câteva minute. Adaugă apoi un litru și jumătate de apă. Condimentează cu sare și piper. După ce a început să fiarbă compoziția, mai lasă pe foc încă 10 minute. Intre timp, amestecă gălbenușurile cu smântână și adaugă și câteva linguri din ciorba de spanac de pe foc, pentru a omogeniza mai ușor mixul. Adaugă apoi compoziția de ou în ciorbă. Mai lasă la fiert câteva minute, astfel încât să se gătească și oul.
Asezonează compoziția cu mărarul tocat mărunt și puțina zeamă de lămâie. Să ai poftă!     



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Andreea Esca a vorbit despre momentul când a rămas însărcinată și care este relația cu cei doi copii în prezent. „Cred că din educația vremurilor respective.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies