Cum să pregătești ciorba de spanac cu ou? Un adevărat deliciu! Ai poftă de ceva cu adevărat sănătos, care să iți lase gura apă? O ciorbă delicioasă, acum în sezonul rece? Avem pentru tine recomandarea perfectă: ciorba de spanac cu ou, un adevărat deliciu.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețetă de ciorbă de spanac cu ou
Ciorba de spanac, în varianta sa tradițională, include și dresul cu ou și smântână.
Citeste si: Cum să te bucuri de o gustare delicioasă și ușor de preparat. Creveții în unt!
Modalitatea de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să toci ceapa. Poți adăuga inclusiv ceapă verde sau usturoi verde, dacă este sezonul lor, cate două fire din fiecare. Pune ceapa la prăjit la foc mic și amestecă în continuu, având grijă să nu se prindă de tigaie. Curață spanacul, spală-l și apoi dă-l în clocot câteva minute. După ce este gata, toacă-l mărunt și pregătește-l pentru fiert. Pune spanacul peste ceapă și amestecă la foc mic câteva minute. Adaugă apoi un litru și jumătate de apă. Condimentează cu sare și piper. După ce a început să fiarbă compoziția, mai lasă pe foc încă 10 minute. Intre timp, amestecă gălbenușurile cu smântână și adaugă și câteva linguri din ciorba de spanac de pe foc, pentru a omogeniza mai ușor mixul. Adaugă apoi compoziția de ou în ciorbă. Mai lasă la fiert câteva minute, astfel încât să se gătească și oul. Asezonează compoziția cu mărarul tocat mărunt și puțina zeamă de lămâie. Să ai poftă!