In noaptea de Craciun, Mosul vine din casa in casa si lasa sub brad daruri multe tuturor celor care au fost cuminti. Se spune ca lui ii plac prajiturile, asa ca exista traditia sa ii lasam Mosului sub brad prajituri delicioase si un pahar de lapte!
Afla cum sa pregatesti, nu orice fel de prajituri, ci prajituri de poveste!
Blaturi pufoase
• Grasimea este ingredientul care face blatul pufos si il ajuta sa ramana asa mai multe zile. Indiferent ca pregatesti un pandispan sau un aluat de cozonac, este recomandat sa folosesti margarina de buna calitate cu peste 70% grasime.
• Faina, si ea de cea mai buna calitate, trebuie sa fie bine cernuta si tinuta in pealabil la cald.
• Separarea oualor se face cu atentie, astfel incat sa nu ramana urme de galbenus in albus, fiindca risti ca spuma de albus sa nu iasa. In plus, bolul in care bati albusurile trebuie sa fie perfect degresat.
• Blatul de chec si cel de tort se pun in cuptor cat inca sunt aerate, adica imediat ce dupa ce au fost pregatite.
• Aluatul de cozonac se pregateste intr-o camera cu temperatura constanta si apoi se lasa la crescut la cald.
• Atunci cand lasi prajitura la copt, cuptorul trebuie sa fie deja incalzit.
• Nu deschide usa cuptorului in timpul coacerii, fiindca blatul se poate lasa!
Creme delicioase
• Pentru creme delicioase, scoate margarina din frigider cu 15 minute inainte de pregatire, iar apoi amesteca usor cu o lingura de lemn pana capata consistenta cremoasa.
• Daca in reteta sunt si oua, acestea trebuie incorporate complet, ca sa nu se taie crema. Adauga ouale intotdeauna peste ingredientele calde.
• Pentru a controla mai bine caldura, prepara crema la bain-marie.
• Cat timp crema este pe foc, amesteca incontinuu, ca sa eviti formarea cocoloaselor.
Pentru ca prajitura sa fie desavarsita, nu uita ca ingredientul magic este iubirea. Craciunul este momentul ideal sa le aratam celor de langa noi cat ne sunt de dragi.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro