Află din rândurile următoare ce trebuie să conțină un meniu de Paște vegan.
Sărbătoarea Paștelui se apropie cu pași repezi, iar odată cu aceasta gospodinele pregătesc preparate gustoase și delicioase pentru masa de Paște.
Dacă și tu te numeri printre aceștia sau ai invitați vegani pe care îi aștepți la masa de Paște, atunci descoperă în continuarea articolului câteva idei sănătoase, sățioase și gustoase pentru masa de Paște.
Ce alimente poți să folosești pentru un meniu vegan
Un meniu vegan sănătos și consistent presupune înlocuirea proteinei animale cu proteină vegetală. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să pui doar legume în farfurie. Trebuie să găsești un echilibru și să folosești carbohidrați complecși, fibre și proteine de calitate bună.
Astfel, iată o listă cu alimente pe care le poți integra cu ușurință într-un meniu vegan:
- paste
- orez
- cartofi
- linte
- mazăre
- fasole
- năut
- unt de arahide
- migdale, caju, nuci pecan, nuci clasice, nuci brazilene
- caise confiate, prune uscate, ghimbir confiat, curmale, smochine, stafide
- avocado
- banane
- semințe de chia
- amidon de porumb pentru budinci
- fructe de pădure
- sosuri
- făină
- uleiuri sănătoase de măsline, sâmburi de struguri, semințe de in, floarea soarelui
- măsline si pastă de măsline
- murături
- iaurt vegetal
- lapte vegetal
- semințe de floarea soarelui
- semințe de in
- fulgi de hrișcă
- fulgi de ovăz
- quinoa
- amaranth
- mei si fulgi de mei
- alge uscate lungi si foi de alge pentru sushi vegan
- foi de orez pentru pachețele de primăvară
- ghimbir
- tofu, sos de soia
- carne din soia
Idei de feluri principale într-un meniu vegan de Paște
Citește și: DESCOPERĂ: Meniu vegetarian de Crăciun. Rețete pentru sărbători fără carne
Deși pare imposibil, poți să faci aproape orice mâncare de Paște să devină vegană. Poți opta cu ușurință pentru înlocuitorii produselor de origine animală și să obții un fel principal de-a dreptul delicios, fără să introduci alimente de origine animală.
Iată câteva idei creative de feluri principale pentru un meniu vegan de Paște:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Drob cu ciuperci și orez
Există o variantă foarte delicioasă a drobului clasic cu măruntaie de miel. Acesta se prepară cu orez și legume, oferind o textură ușoară, asemănătoare cu cea a drobului clasic, doar că mult mai ușor de digerat și potrivit pentru un meniu vegan de Paște.
Sarmale cu ciuperci
Sarmalele cu ciuperci și orez sunt o alternativă foarte bună a sarmalelor clasice, fiind potrivite atât pentru mesele din post, cât și ca fel principal în cadrul unui meniu vegan de Paște.
Pilaf de quinoa cu legume
Quinoa este o pseudo-cereală foarte recomandată de nutriționiști, atât persoanelor vegane, cât și celor care consumă alimente de origine animală. Are o mulțime de proprietăți nutritive, iar în combinație cu orezul cu siguranță că va ieși o mâncare delicioasă de Paște pe care poți să o servești ca garnitură pentru șnițele din soia sau chifteluțe picante de linte cu ardei gras.
Deserturi delicioase pentru un meniu vegan de Paște
Citește și: Rețetă de Pancakes vegane. Un mic-dejun savuros și sănătos!
Dacă am rezolvat cu felul principal pentru masa de Paște, acum îți propunem câteva idei delicioase deserturi pentru un meniu vegan de Paște.
Tort de mere
Tortul de mere cu siguranță că este desertul copilăriei multora dintre noi. În varianta vegană, acesta poate fi foarte bine pregătit cu ulei de cocos și frișcă de cocos. Astfel, va primi o aromă special, iar gustul delicios cu siguranță că va fi același.
Tarte cu fructe de pădure
Acest desert este foarte simplu de făcut și cu siguranță va fi pe placul tuturor. Pentru a ne încadra în tema vegană, poți să folosești ingrediente vegetale, iar ulterior să le ornezi frumos cu tot felul de fructe de pădure colorate și sănătoase.
Cozonac preparat cu ingrediente vegetale
Dacă există drob vegetal, nu putea să nu existe și cozonac vegetal. Acesta este totuși mai sănătos și mai ușor de digerat decât clasicul cozonac. Folosește doar ingrediente de origine vegetală și adaugă în compoziția lui și câteva fructe exotice.