Cum să prepari acasă măști de păr, pe bază de rozmarin. Trucul pe care trebuie să îl folosească femeile care vor să își închidă nuanța părului, în mod natural

Cum să prepari acasă măști de păr, pe bază de rozmarin. Trucul pe care trebuie să îl folosească femeile care vor să își închidă nuanța părului, în mod natural
Cum să prepari acasă măști de păr, pe bază de rozmarin. Trucul pe care trebuie să îl folosească femeile care vor să își închidă nuanța părului, în mod natural

Ți-ai dat deja seama de primele fire de păr alb? Înainte să te grăbești să-ți vopsești părul, îți recomandăm să cauți opțiuni naturale pentru a nu deteriora părul. În rândurile de mai jos vei găsi soluțiile naturale care îți vor schimba viața!

Părul alb apare adesea din diferite motive, cel mai comun fiind înaintarea în vârstă. Cu toate acestea, de obicei, folosim vopseaua pentru a-l acoperi sau pentru a ne schimba aspectul. Ceea ce adesea nu luăm în considerare este faptul că substanțele chimice active din vopsea pot deteriora părul nostru. Putem găsi în vopsea substanțe care pot afecta negativ părul, cum ar fi:

Acetat de plumb, care fixează culoarea și acoperă părul alb pentru o perioadă mai lungă, dar are tendința de a irita scalpul.

Peroxid de hidrogen, ajută la reacționarea celorlalte componente, având un efect de clarificare asupra părului.

Ammoniac, care ajută la facilitarea colorării vopselei.

Parafenilendiamină, problema este că este produs din gudron, ceea ce poate deteriora foliculii de păr.

De aceea, atunci când folosim atât de multă vopsea de păr, acesta începe să arate deteriorat, cu daune la cuticulă și poate deveni fragil, existând cazuri în care poate să înceapă să cadă sau să se rupă.

Există și situații în care pot apărea reacții alergice, cum ar fi iritația, mâncărimea, descuamarea și chiar formarea de vezicule pe scalp.

Beneficiile folosirii rozmarinului în păr

Rozmarinul este unul dintre ingredientele preferate pentru utilizarea în păr, deoarece, datorită acestuia, putem reduce excesul de grăsime de pe scalp, îi conferă strălucire, luptă împotriva mătreții și, cel mai important, închide culoarea părului.

Conform unui studiu publicat de Institutul Național de Sănătate, rozmarinul ajută la întărirea scalpului, stimulează creșterea părului și oferă strălucire și catifelare.

De aceea, aici îți vom spune cum poți să-l folosești în trei măști diferite cu ajutorul cărora, în plus față de închiderea culorii părului, vei reuși să obții o strălucire incredibilă și catifelare fără a fi nevoie să folosești substanțe chimice.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Mască cu ou și rozmarin

Ingrediente

8 ramuri de rozmarin

Un ou

3 căni de apă

1/4 linguriță de scorțișoară

Mod de preparare

Pune la fiert 5 ramuri de rozmarin într-o cană de apă. Când ajunge la punctul de fierbere, lasă-l să se răcească și rezervă-l.

Bate oul până obții o consistență cremoasă.

Adaugă scorțișoara și celelalte 3 ramuri de rozmarin în ou și amestecă bine.

Pentru aplicare, distribuie amestecul pe întregul păr și lasă-l să acționeze timp de jumătate de oră. Nu-l clăti imediat.

 În timp ce masca este pe păr, descurcă-l și apoi clătește-l cu apa de rozmarin pe care ai pregătit-o anterior.

Asigură-te că faci acest lucru cu mișcări circulare. Este recomandat să aplici această mască de două sau trei ori pe săptămână, în funcție de gradul de deteriorare al părului tău.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Ulei de măsline cu rozmarin

Ingrediente

10 ramuri de rozmarin

1/4 cană de ulei de măsline

5 picături de ulei esențial de rozmarin

Mod de preparare

Zdrobește toate frunzele de rozmarin și încălzește uleiul de măsline într-un recipient. Apoi, adaugă pasta de rozmarin și uleiul esențial și amestecă până obții o pastă omogenă.

Când pasta este călduță, aplic-o pe întregul păr și pe scalp și acoperă-ți capul cu un prosop cald sau poți folosi și o cască termică.

Lasă să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește cu apă rece.

Este recomandat să aplici această mască timp de o săptămână întreagă pentru rezultate mai bune.

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

5 trucuri ca să slăbești fără a renunța la bucuria de a mânca

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies