Ți-ai dat deja seama de primele fire de păr alb? Înainte să te grăbești să-ți vopsești părul, îți recomandăm să cauți opțiuni naturale pentru a nu deteriora părul. În rândurile de mai jos vei găsi soluțiile naturale care îți vor schimba viața!
Părul alb apare adesea din diferite motive, cel mai comun fiind înaintarea în vârstă.
Acetat de plumb, care fixează culoarea și acoperă părul alb pentru o perioadă mai lungă, dar are tendința de a irita scalpul.
Peroxid de hidrogen, ajută la reacționarea celorlalte componente, având un efect de clarificare asupra părului.
Ammoniac, care ajută la facilitarea colorării vopselei.
Parafenilendiamină, problema este că este produs din gudron, ceea ce poate deteriora foliculii de păr.
De aceea, atunci când folosim atât de multă vopsea de păr, acesta începe să arate deteriorat, cu daune la cuticulă și poate deveni fragil, existând cazuri în care poate să înceapă să cadă sau să se rupă.
Beneficiile folosirii rozmarinului în păr
Rozmarinul este unul dintre ingredientele preferate pentru utilizarea în păr, deoarece, datorită acestuia, putem reduce excesul de grăsime de pe scalp, îi conferă strălucire, luptă împotriva mătreții și, cel mai important, închide culoarea părului.
Conform unui studiu publicat de Institutul Național de Sănătate, rozmarinul ajută la întărirea scalpului, stimulează creșterea părului și oferă strălucire și catifelare.
De aceea, aici îți vom spune cum poți să-l folosești în trei măști diferite cu ajutorul cărora, în plus față de închiderea culorii părului, vei reuși să obții o strălucire incredibilă și catifelare fără a fi nevoie să folosești substanțe chimice.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mască cu ou și rozmarin
Ingrediente
8 ramuri de rozmarin
Un ou
3 căni de apă
1/4 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare
Pune la fiert 5 ramuri de rozmarin într-o cană de apă. Când ajunge la punctul de fierbere, lasă-l să se răcească și rezervă-l.
Bate oul până obții o consistență cremoasă.
Adaugă scorțișoara și celelalte 3 ramuri de rozmarin în ou și amestecă bine.
Pentru aplicare, distribuie amestecul pe întregul păr și lasă-l să acționeze timp de jumătate de oră. Nu-l clăti imediat.
În timp ce masca este pe păr, descurcă-l și apoi clătește-l cu apa de rozmarin pe care ai pregătit-o anterior. Asigură-te că faci acest lucru cu mișcări circulare. Este recomandat să aplici această mască de două sau trei ori pe săptămână, în funcție de gradul de deteriorare al părului tău.
Citește și: La ce oră se închid secțiile de votare la prezidențiale 2024?- stirilekanald.ro
Ulei de măsline cu rozmarin
Ingrediente
10 ramuri de rozmarin
1/4 cană de ulei de măsline
5 picături de ulei esențial de rozmarin
Mod de preparare
Zdrobește toate frunzele de rozmarin și încălzește uleiul de măsline într-un recipient. Apoi, adaugă pasta de rozmarin și uleiul esențial și amestecă până obții o pastă omogenă.
Când pasta este călduță, aplic-o pe întregul păr și pe scalp și acoperă-ți capul cu un prosop cald sau poți folosi și o cască termică.
Lasă să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește cu apă rece.
Este recomandat să aplici această mască timp de o săptămână întreagă pentru rezultate mai bune.