Cum să prepari acasă o omletă ca la restaurant. Ingredientele surpriză pe care le poți folosi
Omleta este una dintre cele mai rapide şi mai săţioase variante pe care le ai pentru micul dejun. Dacă ți-ai dori să încerci ceva nou, care te va surprinde cu un plus de savoare, poţi amesteca ouăle cu orice vrei tu. Poţi pune condimente, ierburi aromatice, orice fel de brânzeturi, legume, carne de orice tip. Iată câteva idei de combinații pe care le poți folosi în omletă.
Quinoa
În compoziţia omletei poţi să strecori câteva ciuperci sotate, ceapă, spanac proaspăt, năut şi quinoa. Va deveni un preparat gourmet, extrem de săţios, dar şi sănătos. Legumele sotează-le separat, iar quinoa prepar-o cât timp se prăjesc ouăle. Adaugă-le pe toate aproape de final.
Condimente
După ce ai făcut omleta poţi adăuga deasupra ei sos de soia, pastă wasabi sau ghimbir murat.
Iuţeală
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Pudra de chilli, usturoiul sau piperul negru pot fi şi ele adăugate în omletă pentru un plus de gust. Dacă mai pui şi un pic de ceapă verde, roşii şi ardei gras vei obţine un preparat colorat, aromat şi cu texturi diferite, tocmai bune ca să-ţi începi ziua bine.
Brânzeturi
În omletă poţi pune orice fel de brânzeturi vrei, de la urdă la brânză cu mucegai nobil. Important este să găseşti combinaţia care ţi se potriveşte. De îndată ce ai găsit-o nu te vei mai putea despărţi de ea. Evident, pe lângă brânzeturi poţi adăuga şi ceapă verde, pătrunjel, mărar sau ardei gras.
Ceva dulce
Te-ai gândit să pui în omletă sirop de arţar sau miere? Poţi încerca, mai ales dacă în ecuaţia micului tău dejun intră şi bacon sau nişte bacon crocant.
Citeste si: Când începe postul Sfintei Marii 2019! Ce nu ai voie să faci sub nicio formă! E PĂCAT mare!
Citeste si: Ce se întâmplă atunci când dormi fără haine. Ce spun specialiștii