Iată rețeta pentru adorabilele Cake pops, cele mai colorate și mai gustoase biluțe de tort.
Cake pops sunt acele biluțe dulci făcute din blat de tort. Acestea se pot servi cu dulceață sau diferite alte creme și se pot glazura cu straturi de ciocolată topită. De asemenea, se pot folosi diferite ornamente. Aceste biluțe se introduc pe bețe de acadea, de aceea se numesc cake pops, în traducere „acadele de tort”.
Aceste cake pops sunt adorate de americani, dar au devenit extrem de populare și în România, datorită aspectului și gustului unic.
Citeste si: Rețetă de amandină. Iese exact ca la cofetăriile de pe vremuri!
Ingrediente pentru aproximativ 20 de buc ă ți:
Pentru blat:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 80 g ciocolata alba
- 4 oua mici
- 80 g unt
- 50 g zahar
- 1 lingurita de scortisoara
- 60 g migdale sau nuci macinate
- 30-50 g biscuiti pisati
Pentru glazura de ciocolată și ornat:
- 100 g ciocolata cu minim 50% cacao
- 50 g ciocolata alba sau bomboane mici, colorate
Mod de preparare:
Trebuie să separați ouăle și să frecați untul, zahărul și gălbenușurile până obțineți o cremă spumoasă. Ciocolata trebuie topită la microunde sau în baie de apă și ulterior se încorporează în amestecul de unt și ouă. Adăugați scorțișoară și migdale măcinate. Bateți albușurile și încorporați-le în compoziție.
Trebuie să ungeți cu unt o formă cu diametrul de arpoximativ 20 de cm.
Conținutul trebuie vărsat în formă și copt aproximativ 40 de minute. Blatul trebuie lăsat la răcit și fărâmițat ulterior. Dacă aluatul este prea moale, trebuie să adăugați biscuiți pisați. Bilele se vor modela și se vor pune la frigider minim 30 de minute.Citeste si: Tort egiptean. Nu-l găsești în nicio cofetărie după rețeta asta inedită
Ciocolata neagră trebuie topită.
Bomboanele Cake Pops se pot orna cu ciocolată albă topită sau puteți presăra bombonele colorate, atâta timp cât ciocolata este încă moale, pentru a se lipi.