Cum să prepari cea mai bună cafea, chiar la tine acasă

Cum să prepari cea mai bună cafea, chiar la tine acasă
Cum să prepari cea mai bună cafea, chiar la tine acasă

Află din rândurile de mai jos care sunt trucurile pentru cea mai delicioasă cafea!

Diminețile încep mult mai bine cu o ceașcă de cafea bună, însă nu trebuie să mergi la cafenea pentru a te bucura de o băutură delicioasă și aromată. Află din rândurile următoare câteva reguli simple pentru o cafea de excepție!

Cum să faci cafea

Cum să prepari cea mai bună cafea, chiar la tine acasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să realizezi o lumânare din cafea chiar la tine acasă. Bucură-te de mirosul dimineții pe tot parcursul zilei

Înainte de a începe prepararea cafelei, un lucru important este să se cântărească cafeaua măcinată, deoarece oferă rezultate superioare față de utilizarea ceștilor de măsurare, lingurițelor sau lingurilor de cafea. Astfel, un cântar digital de bucătărie este extrem de util. De obicei, se recomandă aproximativ 15 grame (1 lingură) de cafea măcinată pentru fiecare ceașcă de 236 ml. Pentru 4 cești de cafea, aceasta înseamnă aproximativ 60 de grame (4 linguri) de cafea măcinată.

Cum să folosești o presă franceză

Cum să prepari cea mai bună cafea, chiar la tine acasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: La ce nu poate renunța Anisia Gafton niciodată. Actrița de comedie spune cum își începe ziua în fiecare dimineață. „Este viața mea.”

  • Primul pas în prepararea unei prese franceze pentru o cafea delicioasă este alegerea boabelor de cafea. Se recomandă boabele proaspete, de calitate superioară, care să corespundă preferințelor proprii de gust. De asemenea, pentru presa franceză, boabele trebuie măcinate grosier, la o consistență similară cu firimiturile de pâine, iar o măcinare prea fină va duce la o cafea amară și tulbure.
  • Ulterior, se folosește apă filtrată și se fierbe la aproximativ 90-96°C. Dacă apa este prea fierbinte, poate arde cafeaua, iar dacă este prea rece, nu va extrage corect aromele. De asemenea, se preîncălzește și presa franceză. Astfel, se toarnă apă fierbinte în presă, se lasă câteva secunde și apoi se varsă.
  • După ce se adaugă cafeaua, se toarnă apa fierbinte uniform peste cafea. Mai apoi, se amestecă energic pentru a integra complet cafeaua și apa. Presa franceză se acoperă cu capacul, însă nu se apasă încă plonjorul. Se lasă cafeaua la infuzat aproximativ 4 minute. 
  • După cele 4 minute de infuzare, se apasă plonjorul încet și constant, separând zațul de cafeaua lichidă. Imediat după plonjare, se servește cafeaua în cești preîncălzite pentru a menține temperatura. 

Reguli pentru o cafea aromată

Cum să prepari cea mai bună cafea, chiar la tine acasă[Sursa foto: freepik]

Cumpără boabe proaspete

Calitatea cafelei depinde, de cele mai multe ori, de prospețimea boabelor. Astfel, cafeaua delicioasă atunci când este folosită la câteva zile după prăjire. Achiziționarea boabelor de la un prăjitor local este cea mai sigură și potrivită metodă de a obține boabe proaspete, însă dacă există posibilitatea, se poate prăji cafeaua acasă.

De altfel, trebuie să se evite cumpărarea cafelei în vrac din recipiente deschise în supermarketuri, deoarece expunerea la oxigen și lumina puternică degradează rapid aroma boabelor. Cu toate astea, se pot alege boabe ambalate în pungi solide, sigilate în vid, de la prăjitori care se concentrează pe calitate.

Folosește apă de calitate

Cum să prepari cea mai bună cafea, chiar la tine acasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Nona, imagini incendiare în mediul online. Fanii au comparat-o pe Alexandra din Casa iubirii cu ea: "Semănă..." Cum a reacționat fosta iubită a lui Patrick- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

De asemenea, apa folosită la prepararea cafelei joacă foarte important în prepararea unei cafele aromate. Apa de la robinet care conține clor sau are arome neplăcute poate distruge complet o cafea bună. De aceea, este recomandat să se utilizeze apă de izvor îmbuteliată sau să se instaleze filtre cu cărbune activ pe robinete. 

Menține echipamentul de cafea curat

Întreținerea echipamentului de cafea este la fel de importantă în obținerea unei băuturi de calitate constantă.

Așadar, recipientele de stocare și râșnițele trebuie curățate regulat pentru a preveni acumularea de uleiuri care pot râncezi. De asemenea, este recomandat să se curețe lunar aparatul de cafea cu o soluție puternică de oțet sau cu un detergent special pentru echipamente de cafea pentru a îndepărta depunerile minerale. Prepararea unei cafele de calitate acasă nu este complicată, însă necesită puțină atenție la detalii.  

Cum să prepari cea mai bună cafea, chiar la tine acasă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cele mai importante vitamine pentru întreținerea frumuseții

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Müjde Uzman, cea care dă viață personajului Alev în serialul „O dragoste”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebra actriță când nu este pe platourile de filmare

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies