Se face cu unt de cacao natural, cu nectar de agave si pudra de cacao. Nici vorba de zahar.
Pe site-ul Andreei Raicu gasim o reteta delicioasa de ciocolata de casa raw de care ne-am indragostit.
O poti savura ca si gustare, atunci cand ai chef de ceva dulce, dar o poti folosi, cat inca este calda, alaturi de fructe. Mai mult, poti adauga in ea si nuci, alune, fructe uscate si orice alte ingrediente sanatoase iti fac cu ochiul.
Ingrediente:
1 ceasca de unt de cacao ras
80 de grame de pudra de cacao de calitate
2-4 linguri de agave
2 lingurite de extract de vanilie
un praf de sare
Preparare:
Topeste untul de cacao intr-un vas pe foc foarte mic; ar trebui sa fie caldut, nu foarte fierbinte (ar trebui sa poti sa tii degetul in el fara sa
te friga). Untul de cacao se topeste la 35-37 de grade Celsius, poti folosi si un termometru ca sa reglezi temperatura.
Dupa ce s-a topit, adauga pudra de cacao, nectarul de agave (dupa gust), extractul de vanilie, putin sare si amesteca bine.
Toarna compozitia in forme speciale de ciocolata si pune-o la frigider cel putin jumatate de ora sau pana cand devine tare.
Ciocolata se va pastra in frigider, avand ca “termen de garantie” 2 luni.
Sursa: andreearaicu.ro
Pe site-ul Andreei Raicu gasim o reteta delicioasa de ciocolata de casa raw de care ne-am indragostit.
O poti savura ca si gustare, atunci cand ai chef de ceva dulce, dar o poti folosi, cat inca este calda, alaturi de fructe.
Mai mult, poti adauga in ea si nuci, alune, fructe uscate si orice alte ingrediente sanatoase iti fac cu ochiul.
Ingrediente: 1 ceasca de unt de cacao ras
80 de grame de pudra de cacao de calitate
2-4 linguri de agave
2 lingurite de extract de vanilie
un praf de sare
Preparare: Topeste untul de cacao intr-un vas pe foc foarte mic; ar trebui sa fie caldut, nu foarte fierbinte (ar trebui sa poti sa tii degetul in el fara sa te friga).
Untul de cacao se topeste la 35-37 de grade Celsius, poti folosi si un termometru ca sa reglezi temperatura.
Dupa ce s-a topit, adauga pudra de cacao, nectarul de agave (dupa gust), extractul de vanilie, putin sare si amesteca bine.
Toarna compozitia in forme speciale de ciocolata si pune-o la frigider cel putin jumatate de ora sau pana cand devine tare. Ciocolata se va pastra in frigider, avand ca “termen de garantie” 2 luni.
Sursa:
andreearaicu.ro Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro